16 Mart 2010 Salı

DC ve NY Alışverişlerim

American Apparel adlı giyim markası geçen yaz oje işine de girdi ve çıkarttığı 18 parçalık koleksiyon bir anda popüler oldu.

 

Benim yaşadığım kentte mağazası olmadığı için internetten sipariş verecektim, ama ben karar verene kadar değişik bir şey oldu: Mağazalardaki ojeler bir anda toplatıldı ve koleksiyon web sitesinden çıkartıldı. Ojeleri daha önce satın almış olanlar biraz panikleseler de durum sonradan anlaşıldı. Meğer ojeleri koydukları dandik Çin malı şişelerden çok şikayet almışlar, çok çabuk kırılıyorlarmış. Ojeler kısa süre sonra yeni, daha kalın şişelerle tekrar satışa sunuldu. Benim hevesim kaçtığı için internetten sipariş vermemiştim, ama geçen hafta Washington’da gezerken bir mağazasına denk gelince kendimi hemen ojelerin yanında buldum. Elim yine nane yeşiline gittiyse de onu bırakıp Mount Royal adlı koyu mavi ojeyi aldım.


Bana mı öyle geliyor, yoksa bu şişe de biraz yamuk durmuyor mu? Tek oje 6 dolar, ama üç alınca 15 dolar oluyor. İnternetten sipariş etmek isteyenler şuraya bakabilir. Neyse, ordan çıkıp gezinmeye devam ettim ve su almak için CVS’te durdum. Tahmin edersiniz ki benim açımdan büyük bir hata oldu çünkü yine kendimi oje reyonunda buldum. Hani Maybelline’in bahar koleksiyonundan iki tane almış ve size göstermiştim ya, aynı koleksiyondan bu sefer de Pie in the Sky adlı mavi ojeyi aldım. Son aile tablosu şöyle:


Tabi ki CVS’ten sadece bir ojeyle çıkamadım, Milani’nin yeni holografik koleksiyonu olan 3D’den iki tane aldım. Soldan sağa, Digital ve Hi-Tech:


Ne yazık ki resmi çektiğimde hava yağmurlu olduğu için yine bu güzel holografik efekleri göremiyorsunuz ama ojelerin içindeki her bir tanecik parıldıyor. Türkiye’dekiler için, bu koleksiyonun tamamı cherryculture’da var.

Son durak olan New York’ta ise oje için gideceğim yer belliydi, Broadway üzerindeki Inglot mağazası. Amerika’da ne yazık ki bir tek orda var ama internet sitesine göre Türkiye’de Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin’de varmış. Ben iki adet “flakey” denilen türde oje aldım. Bunun tam Türkçe karşılığı pullu sanırım. Soldan sağa, 204 ve 205:


Bir de şu resmi çektim ama dikkat edin, bir anda kalbiniz hiç olmadığı kadar hızlı çarpabilir.


Çok güzeller değil mi? Bu ojeler küçük boy, sadece 8 ml, ve ben tanesine 9 dolar verdim.

Tatil manikürüme gelince, bildiğiniz üzere Washington için yola çıkarken tırnaklarımda Maybelline Minty vardı. Yanıma Metro Chic de almıştım ama koşuşturmaktan oje sürecek vakit bulamadım, tüm tatil yeşil tırnaklarla geçti yani. Ama kasiyer kızlar, garsonlar, otel çalışanları falan baya bir iltifatta bulundular. Üçüncü günde tırnakların uçları aşındı ve dördüncü günde soyulmalar oldu ne yazık ki. Sonraki durumu hayal gücünüze bırakıyorum.

İşte Maybelline Minty Beyaz Saray önünde poz verirken:


Bu da Maybelline Minty Times Meydanı'nda:
 

Bir de biz dün Zuzu ile konuşurken bir şey farkettik: Blogger Zuzu'yu benim izleyici listemden atmış, tekrar izlemeye çalıştığında ise "engellendiniz" uyarısı çıkıyormus. Önce korktum yanlış bir yere mı bastım diye, ama engelleme listem bomboş. Zuzu'nun hala reader'ında gözükmeme ve ona iki defa davetiye göndermeme rağmen yine de beni tekrar ekleyemedi. Henüz sorun ne anlayamadık, ama sizin de başınıze gelirse lütfen bana email atın.

11 yorum:

  1. Maybelline mavisi ne kadar şekermiş, burda Migros'a gittiğimde bakıcam ben de, umarım vardır. Ve evet! Ben de kafayı yiycem Türkiye'de flaky oje alacağım bir yer vardı diyorum, not almışım defterime 204 diye.. Yabancı bir blogda görmüştüm sanırım, hangi marka yazmamışım. Inglot ojelerini görünce dank etti! harikasın, flaky oje arayan bu garibanı mesut ettin :P

    O sanırım blogger'la ilgili bir bug, benim de izlediğime emin olduğum, her seferinde eklediğim ama yine de listemde çıkmayan bloglar var, neden oluyor bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynen senin gibi cok istedim AA lardan sonra gittim yok, internette yok,... Sonra bende vazgectim :) Sen ibi dene ona gore belki bende alirim :) optum seni!

    YanıtlaSil
  3. E guzel o zaman Marjo, sen de Inglot alinca yine ayni gun surer, pisti oluruz :) Blogger'a da cok kizdim, hadi listeden cikartiyor, bir de ustune niye "engellendin canim baska kapiya" diyor? Yanlis anlayabilir insanlar.

    Tamam zuzu, ben test surusunu yaparim, optum!

    YanıtlaSil
  4. flaky'ler çok güzelmiş..derhal Inglot'a gidilecek!!!

    YanıtlaSil
  5. Benim icin de git Nilgun, cok gozum kaldi diger ojelerinde :/

    YanıtlaSil
  6. maybelline ojeler ne kadar tatlı öyleee :)

    YanıtlaSil
  7. Seker gibi degil mi? Her biri ayri guzel.

    YanıtlaSil
  8. minty de gitti times meydanına allahım benim de sesimi duyyy! :/

    bu arada bu flakey ojeler bir harika demin yazdığım yoruma atfen sorayım ki, siyahı var mıdır acaba bunların? :)

    YanıtlaSil
  9. Aaa, cok guzel fikir, siyah pullu oje. Yok hic benim bildigim, zaten olsaydi kesin haberim olurdu :) Bunlar genelde koyu rengin ustune suruluyor ya, belki ondan yapmiyorlar.

    YanıtlaSil
  10. Öykücüm süpersin yaa! Ben normalde pek oje süren birisi değilim, daha çok makyaj malzemesi bağımlısıyım :)Ama siteni, ojelerini ve seni çok sevdim, ilginçtir yarım saattir burdayım, bak bak doyamıyorum, beni de özendirdin. :) Yorumlarına bayıldım, çok tatlısın. ojelerinle mutlu mesut bir hayat diliyorum, neşen hiç kaybolmasın!

    YanıtlaSil
  11. Aaa cok tesekkur ederim :))

    Makyaj da guzel tabi, ama sen biraz daha sitede gezinirsen kendini bir anda "ojeee" diye sayiklarken bulabilirsin. Daha once cok kisiye oldu bu, gururlandigim bir konudur :P

    YanıtlaSil