14 Mart 2010 Pazar

Tırnaklara Nefes Aldırmak

Proof diye 2005 yapımı bir film var, matematikçi bir baba-kızın delilik ile dahilik arasında gidip gelmelerinin hikayesini anlatıyor. Oldukça ağır bir drama, ama filmde çok güldüğüm bir yer var: Esas kızın ablası ona içinde jojoba olan saç kreminden kullanmasını söylüyor, saçları sağlıklı olsun diye. Depresyondaki kızımız “Ama saçlar ölüdür” diye cevap veriyor.

İşte birileri ne zaman “Arada oje sürmeyi bırakıp tırnaklarına nefes aldırıyor musun?” diye sorduğunda ben de hep aynı cevabı veriyorum. Tırnaklar da saçlar gibi keratinden oluşuyor. Ölü hücreler yani. Nefes alma gibi bir durumları yok.

Üstelik oje, tırnak üzerinde koruyucu bir tabaka gibi davranıyor; onu kalınlaştırıp kırılmalara karşı koruyor. Gönül rahatlığıyla ojelerinize sarılın.

Siz bu satırları okuduğunuzda ben hala New York’ta alışveriş yapıyor olacağım ama gece dönüyorum. Yarın yorumlara cevap yazarım, görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. Belki haklısın ama ben devamlı oje sürdüğümde tırnaklarımda bir süre sonra sararma oluyor. Hatta 1 aydır sırf bu sebepten oje sürmedim inan ki tırnaklarım düzeldi ama bu arada da uzayan tırnakları da kestim... Ben genelde kışın dinlendirmeye çalışıyorum tırnaklarımı çünkü oje yazın tırnaklarımdan eksik olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Benim icin bile yeni bir bildi oldu :) Tesekurler Oyku'cum..

    YanıtlaSil
  3. Evet nefes alma durumleri yok ama sarariyorlar zamanla surekli oje kullandiginizda...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Adsiz ve kutsal hatun, siz benden daha cok yasayacaksiniz :)Sararan tirnaklarla ilgili bir yazi da zaten hazirlayacaktim, benden once soylediniz. Onun da careleri var, yazicam yakinda.

    Ne demek Zuzu, gorevimiz :P

    YanıtlaSil
  5. en kısa zamanda bekliyoruz yazıyı:)ve yeni ojeleri

    YanıtlaSil
  6. Tamam Chilek, sana da cok gecmis olsun.

    YanıtlaSil