18 Mart 2010 Perşembe

Sararmış ya da Lekeli Tırnaklar

Sanırım bir konuda herkes hemfikirdir: Sararmış ya da lekelenmiş tırnaklar hoş bir görüntü oluşturmuyor. Güçlü bir koruyucu temel kat ile bu sorun en aza inse bile, düzenli oje kullananlarda zaman zaman ortaya çıkıyor. Bu renk değişimlerin iki nedeni var:

1) Koyu renkli ojeler: Böyle ojeler içindeki pigmentler yüzünden tırnakları o renge boyuyor. Asetonla ojenizi sildiğinizde bir de bakmışsınız Şirinler ya da Shrek parmaklarınız olmuş. Her insanın kimyası farklı olduğu için birinin tırnaklarını maviye boyayan oje başka birinde hiç bir iz bırakmayabilir. Mesela ben en çok koyu mor oje sürdüğümde lekeli tırnaklara sahip oluyorum.

2) Nitroselüloz: Bu madde açık ya da koyu her türlü ojede bulunuyor ve uzun süreli oje kullanılımında tırnakları sarartıyor. Sadece sedefli açık pembe bir oje kullanıyor bile olsanız, bir süre sonra tırnaklarınızdaki değişikliği farkedebilirsiniz.

Peki diyelim ki ojeden önce koruyucu cila sürmemize rağmen tırnaklarımızın rengi değişti, onları eski pembe haline getirmek için ne yapmak gerek? Öncelikle tırnakları içinde aseton olan bir oje çıkarıcı ile iyice ovalayın. Bu genelde pigment sayesinde olan lekelerde işe yarıyor. Olmazsa peroksit (oksijenli su), sulandırılmış kabartma tozu, limon suyu ya da beyazlatıcı diş macunu ile ovmayı deneyin. Herkes için ideal yöntem farklı. Tırnakların üstüne törpülemek de yardımcı olabilir, ama bu yöntem tırnağın üst katmanını yok ettiği için pek sağlıklı değil, gerekmedikçe kaçının.

Ya da benim gibi sürekli opak ojelerle geziyorsanız, hiç takmayın derim. Nasıl olsa gözükmüyorlar.

2 yorum:

  1. limonu duymuştum ama diş macunu işe yarar mı ki?
    denedin mi sen?

    YanıtlaSil
  2. Hayir daha denemekten zarar gelmez. Limon da her derde deva zaten.

    YanıtlaSil