12 Şubat 2010 Cuma

Cherryculture ve Sephora Siparişlerim

Geçen hafta size Cherryculture’daki indirimden söz etmiştim. Ne zamandır denemek istediğim markalar vardı, onları ısmarlayım derken bir baktım tam 11 adet yeni oje almışım. Bunu Cuma günü yaptım. Cumartesi günü ise Sephora’dan kendime maskara ısmarlarken, yine farkında olmadan, iki tane daha oje almışım. Pazar artık “Bu böyle gitmez” diyerek yakın bir arkadaşımla “no-buy” olayına girdim, yani marta kadar kendime oje alışverişini yasakladım. Yeni piyasaya sürülen OPI ve Color Club’ın bahar koleksiyonları için beklemem gerekiyor yani.

Uzun uzun anlatmışken neler aldığımı göstermezsem olmaz. Önce Cherryculture’dan aldıklarımla başlayalım.

L.A. Girl’ün Rock Star adlı 16 parçalık koleksiyonu simli ve oldukça iddialı ojelerden oluşuyor. Ben üç tanesini aldım; soldan sağa isimleri Addict, Heavy Metal, Groupie.


Hayvansever okurlar için not düşmek istiyorum; L.A. Girl hayvanlar üstünde test yapmadığı için PETA tarafından “Cruelty Free” ilan edildi. Böyle şeylere dikkat ediyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aldıklarıma bir de arkadan bakalım ki asıl güzellikleri ortaya çıksın:


L.A. Girl’den aldığım ojeler bu üçüyle sınırla kalmadı maalesef. Disco Brites adlı UV ışığı altında parlayan ojelerinin olduğu koleksiyondan iki tane, temel koleksiyonu olan Nail Lacquer’dan bir tane, en son çıkardığı mat koleksiyonundan da bir tane aldım. Soldan sağa; Hustle (gerçekte daha mor), Disco Fever, Matte Alpine Green, Sapphire:


İlk ikisi krem, üçüncü adından da anlaşıldığı gibi mat, sondaki ise ışıltılı. Bir başka görünüş:


L.A. Girl ile genelde adını karıştırdığım LA Colors’tan ise sadece bir tane ışıltılı oje aldım. Adı Current:


Son olarak, uzun zamandır gözümün kaldığı LASplash markasından üç adet oje aldım. Soldan sağa Sugar Cane, Sparkling Fire, Blowfish HotPink:


Ortadaki ojenin simli olduğu konusunda bir tartışma yok sanırım. Ama ilk baştaki simli mi yoksa sadece ışıltılı mı karar veremedim; sondaki pembe ise ya neon ya da jelimsi, o da şişeden anlaşılmıyor.


Eğer hala sıkılmadıysanız, Sephora’dan aldıklarıma geçiyorum. OPI’ın sadece Sephora için ürettiği özel bir koleksiyon var. Bu ojeler normal OPI’lardan daha pahalı, bu nedenle şimdiye kadar hiç denememiştim, ama çok uzun zamandır iki oje rüyalarıma giriyordu. Bunlardan birinin adına hastaydım; Under My Trench Coat isimli bu oje ışıltılı, oldukça şık bir bej renge sahip. Metro Chic isimli diğer oje ise, son zamanların “it” rengi köstebek derisi olan krem bir oje. İşte, Under My Trench Coat ve Metro Chic:


Metro Chic'i hangi kategoriye koyacağıma şaşırdım; kahverengi desem değil, mor desem değil. İçinde gri ve pembe de var, kafam karıştı.


Daha yeni aldığım China Glaze’leri denemeye başlamışken bunlara hangi ara sıra gelecek bilmiyorum, ama özel bir istek olursa araya sokmaya çalışırım.

6 yorum:

  1. canım sephorada ki metro chicten bende almayı düşünüyorum ne kadara aldın?

    YanıtlaSil
  2. Selam! Bu serideki ojeler 9 dolara satiliyor. Istersen pazartesi bunu sureyim, bir de tirnakta gor.

    YanıtlaSil
  3. :)ben senin bir türkiye'de olduğunu düşünmüştüm o yüzden sordum ama sonradan inceledim blogunu amerika'dasın sanırım... İnşallah Türkiye'de ki sephora'da bulabilirim:)

    YanıtlaSil
  4. Kisin geldigimde ben de baktim Sephora'ya, ama bu seriden hic bir oje yoktu. En kotu ihtimalle internetten siparis verebilirsin gibi geliyor.
    Ayrica mutlu oldum birileri blogumu okuyor diye :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de okuyoruumm! Ya Allah aşkına şu ojeleri Türkiyeey gönderen bir site verin bana.Ne ka ayıp insan Türkiyeyi yok sayar mı.cvs ye yazıklar olsun..Ülkücüm sana mail attım.İnşallah bana yarısmcı olursun
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. cruelmonk, dur kizma :P cherryculture uluslararasi siparis aliyor, sephora'dan emin degilim ama sitesinde bu konuda bilgi bulabiliriz sanirim. CVS yoruma cok guldum :) Su yorumlari bitireyim, emaile cevap geliyor hemen.

    YanıtlaSil