12 Temmuz 2010 Pazartesi

NOTD: Flormar 413

Please scroll down for English.

Buradan Türk Dil Kurumu'nu göreve çağırıyorum: Taupe kelimesine kolay bir karşılık bulsunlar, köstebek derisi rengi demek çok uzun oluyor, blogcular olarak çok mağduruz. Bildiğiniz gibi bu renk son zamanların en popüler oje rengi ve özellikle Chanel'in çıkardığı Particuliere'den sonra iyice çılgınlık seviyesine ulaştı. Bu rengi, Makyaj Çantam'ın yazdığı Sevilla oje hariç, Türkiye'de bulmak zordu ama sağolsun Flormar da kendisini aşıp böyle yepyeni bir oje çıkartmış. Ojenin numarası 413:


Ben sevdim bu rengi. Bana sütlü çikolatayı hatırlatıyor, böyle tırnaklarıma baktıkça ağzım sulanıyor. Üstelik formül de mükemmel; kolayca sürülüyor ve resimde gördüğünüz sadece tek bir kat.


413, OPI You Don't Know Jacques! ve Sephora by OPI Metro Chic gibi ojelerden daha açık bir ton; resimlerden anladığım kadarıyla neredeyse Chanel Particuliere'in aynısı. O oje bende yok ama yarın diğer açık tonlu ojelerle bir karşılaştırma yapacağım. Türk markalarının da artık böyle modern renkler yapmaya başlaması çok güzel, umarım devamı da gelir. Bu oje bana firma tarafından yollandı, elime ulaşmasını sağlayan Aslı arkadaşıma ayrıca teşekkür ederim.

Flormar is one of the leading cosmetics brands in Turkey. It makes such high quality nail lacquers, but it resembles another brand in terms of the finish and color range. Think of Essie prior to North Folk collection: Sheers, pinks, reds; mostly in crèmes and some shimmers. Now Flormar was just like that, plus some vampy reds and blacks. Finally the firm is stepping out of its comfort zone by introducing this taupe polish for the summer. I like the color, which reminds me of milk chocolate, and I suspect that it might be a real dupe of Chanel Particuliere. The formula is perfect as usual and I needed only one coat for full coverage. It was sent by the manufacturer for review.

20 yorum:

  1. ohhh beee diyor, bu haberi bizle paylaştııın için tişkür ediorum canum.

    YanıtlaSil
  2. I-ıııhhh almam da sürmem de :D

    YanıtlaSil
  3. Ohoo, Flormar bile degisti, bir sen kaldin Joey :)

    YanıtlaSil
  4. ne ojeler denedim, Flormar gibisini görmedim:)

    YanıtlaSil
  5. Way, cok iddiali olmus Judy :) Flormar ilk goz agrimiz tabi. Ama sen yine sag taraftan diger markalara bir goz at. Mesela Nfu Oh.

    YanıtlaSil
  6. I adore this color, love the bottle and it looks gorgeous on you! It reminds me of chocolate milk...hmm :D

    YanıtlaSil
  7. Mmmmm... makes me think of chocolate too. One coat only? That's fabulous!

    YanıtlaSil
  8. Yay, everyone is getting hungry!

    YanıtlaSil
  9. evet renk gerçekten çok hoş duruyor, bir önceki alışverişimde ben de keşfettim bunu ve hemen aldım:)arkadaşım bu ne ya çamur gibi ben sürmem falan dedi, e anlayana:) son aldıklarım da senden gördüklerim:)ama henüz denemedim.

    YanıtlaSil
  10. Tamam, bu renk oje icin cok degisik ama zarif duruyor elde, bence arkadasin sende gorunce begenecek.

    YanıtlaSil
  11. @Öykü
    baktım baktım, nevrim döndü, ben hayatımda öyle oje görmemişim haklısın:) Şişeleri de renkleri de ayrı şahane.

    YanıtlaSil
  12. Hehe, uzun uzun ovdugum gibi degil mi onlar? Korseli siseler, harika renkler..

    YanıtlaSil
  13. tdk yoksa da ben bi açıklama yapabilirim bence renk hususunda, naçizane..

    efendim, hak farsça'da toprak demektir, hâkî ise toprağa ait, topraktan, toprak rengi gibi manalara gelir. toprağa ait bütün reklere hâkî demek uygundur. ayrıca neft de petrol demektir ve neftî de petrol rengi demektir. e biliyorsunuz petrol de toprak da öyle sabit renklerde olmuyorlar her zaman, bin çeşidi var. bu açıdan hâkî ve ya neftî denilebilir uzun uzun köstebek rengi demek yerine. ama işte tam tonu karşılamıyor ben de biliyorum.
    emine

    YanıtlaSil
  14. Haki ve neftileri daha cok yesil icin kullaniyordum ben ama aciklaman cok mantikli. Yalniz bunlar da Turkce degilmis ki Emine :)

    YanıtlaSil
  15. 3 aydır çılgınlar gibi arıyordum ne zaman flormar standına gitsem yoktu sonunda buldum ve bulamadıgım her ay için bir adet oje aldım :))

    YanıtlaSil
  16. Ay ilahi, acisini cikarttim diyorsun yani :) Gule gule kullan!

    YanıtlaSil
  17. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  18. Hemen size rengin Türkçesini yazayım, öyle köstebek derisi rengi falan demeye gerek yok, hem köstebeğin derisi falan deyince insanlar bize caniymişiz gibi bakıyorlar, sanki hayvanın derisini yüzmüşüzde rengi böyle keşfetmişiz gibi...Kısaca vizon rengi arkidişler, bu renk modada daima vardı bu yıl altın çağını yaşıyor...

    YanıtlaSil
  19. Aslinda kisaca kostebek rengi de denebilir ama taupe'un birebir cevirisi oyleymis diye uzun uzun yaziyorum ben.
    Oje tamam da bu renk giysilere dolabimda yer yok benim, cok agir isi geliyor nedense.

    YanıtlaSil