Aşkın ömrü üç yılsa ojenin ömrü ne kadardır? Cevap veriyorum, çok yıl.
Genelde çevreden "Bu kadar çok ojen var, bozulmuyorlar mı?" diye soru alıyorum. Sittirella da zaten bu konuda bilgi istemişti. Öncelikle ojelerin diğer kozmetik ürünlerden farkı, sahip oldukları kimyasallar yüzünden içlerinde bakteri yaşayamaması. O yüzden mesela uzun süre beklemiş bir maskara sağlığınızı tehlikeye atabiliyorken ojeler için bu durum söz konusu değil, içiniz rahat olsun.
Bozulmaları engellemek için önce ojeleri saklama konusunda özen göstermek gerek. Ben hepsini kapalı kutularda tutuyorum ki ışıktan korunsunlar. Ayrıca sıcaktan da korumak gerek, ama bu buzdolabına koyun demek değil, oda sıcaklığı kafi. Son olarak kullandığımız ojelerin kapaklarını sıkıca kapatmak lazım. Bu kadar basit.
Peki, böyle güzel güzel sakladık hepsini diyelim. Ama gün gelecek, ojeler durdukça içlerindeki kimyasallar uçup gidecek ve geriye katılaşmış ojeler kalacak. Üzülmeyin, onun da çaresi var: Piyasada thinner/inceltici adıyla satılan ürünlerden alıyoruz ve ojelerimizin içine 5-6 kere damlatıyoruz. Kapakları kapatıp biraz salladık mı ilk günkü hallerini alıyorlar. Sakın, ama sakın, ojenin içine aseton dökmeyin. Dünyanın en büyük yalanlarından biri bu; ilk başta işe yarar gibi dursa da ojenizi mahvedersiniz.
Ben inceltici olarak Orly'ninkini kullanıyorum, tavsiye ederim. Hem bunun içinde daha önce sözünü ettiğim kötü kimyasallardan da yok. Son olarak, eğer fazla kaçırırsanız ve bu sefer de çok cıvık olursa ojeyi kapağı açık şekilde biraz bekletin, fazlası uçsun gitsin.
I had been asked several times before what I will do when all my polishes go bad. First, I don’t worry about the health hazards because bacteria can’t live in the polish thanks to the chemicals in it. Second, to preserve the consistency of the formula, I carefully store my lacquers. I still don’t have a helmer, so I keep my polishes in boxes to protect them from direct light. I also try to keep them at a cooler place, but not in the fridge of course.
But yeah, after a while the needed ingredients in the polish will evaporate and it will thicken. In that case, I just grab my Orly thinner, pour 5-6 drops into the polish, put the cap on, and shake. There, it is as good as new. Never, ever, pour acetone into the polish, you will destroy it.
Teşekkür ederim cici :)
YanıtlaSilDemek başladın benim gönlümü alacak yazılar serisine :)
Bi'tanesin.
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.
Hemen inceltici alarak eski ojelerimi kurtarmaya başlıyorum :)
Keşke bu post 2 gün önce gelseydi de, birkaç yıl öncesinde aldığım Maybelline bordo ojem çöpe gitmeseydi :( Neyse.. giden tek bir oje olsun, kalan sağlar benimdir.
Sevgilerimle :)
Aynen, kalan saglar bizimdir.
YanıtlaSilÇok güzel bir yazı olmuş Öykü'cüm. Ben eskiyen katılaşan ojelerime tapıyorum! Çünkü Konad'da kullanabileceğim ojelere dönüşüyorlar ;)
YanıtlaSilHehe, o zaman uzulme. Yeni B3F ojeler cok cabuk katilasiyor zaten, tutturamadilar henuz formulleri.
YanıtlaSilen iyi bloglardan biri okudugum ozellikle bu yazın bana cok yardımcı oldu. turkiyedeyim ve burdan bulabilcegim hayvan dostu kimyasal acidan en az zararli ojeleri soyleyebilir misin? ben hic ojesiz gezmem ama artik tirnaklarim sararmaya basladi uzuluyorum =( :P
YanıtlaSiltesekkurler OYKU!
Ben tesekkur ederim :)
YanıtlaSilKimyasal acidan zararsiz ojeler ve sararan tirnaklar hakkindaki yazilarima sagdaki El ve Tirnak Bakimi linkine tiklayarak ulasabilirsin.
Hayvan dostu konusuna gelirsek, benim bildigim Turkiye'deki yabanci markalardan bir tek L'oreal ve Cover Girl hayvanlar ustunde test yapiyor. Turk markalarini bilemiyorum, sorarim ama.
15 tane ojem sakızlaşmıştı bugün hemen inceltici alıcam teşekkürler öykü
YanıtlaSilNe demek, sakin atma eski ojeleri. Ya da vazgectim, kotu olmustur onlar. Bana gonder, ben gerekli sekilde imhalarini yaparim ;)
YanıtlaSilçok enteresan. bende rimal konusunda koyulaştımı yada kurudumu bir kaç damla çay eklenerek ömrü uzatıldığını biliyordum=) ben avon ojelerinde katılaşma yaşadım, denemek lazım.
YanıtlaSilCay mi? Ilginc bir fikirmis :)
YanıtlaSil