2 Temmuz 2010 Cuma

Karşılaştırma: Maybelline Minty, Pure Ice Free Spirit, Avon Jade, Barry M Minty, Claire's Dream Catcher

Please scroll down for English.

Daha önce bir nane yeşili karşılaştırması yapmıştım; içimden bir ses bugünkünün de son olmayacağını söylüyor. Şu anda toplam 10 tane olan nane yeşili ojelerimden dün gösterdiğim Avon'a en çok benzeyenleri seçtim; şişelere bakalım önce. Soldan sağa Maybelline Minty, Pure Ice Free Spirit, Avon Jade, Barry M Minty, Claire's Dream Catcher:


Maybelline ve Barry M şişede diğerlerinden bariz şekilde daha mavi duruyor, bu tırnakta daha da belirgin oldu. Küçük parmaktan baş parmağa doğru aynı sırayla üçer kat sürdüm:


Avon Jade'in aynısı bende varmış zaten, Free Spirit. Yine de Avon'un formülü ve fırçası çok daha güzel olduğu için onu aldığıma pişman değilim. Baş parmaktaki Claire's oje de bu ikisine aşırı derecede benziyor, bir tek onun içinde pırıltılar var. Ama normalde hiç belli olmuyorlar, resimde göstereceğim derken canım çıktı benim. Bu oje meşhur Chanel Jade'in aynısı olduğuna göre siz de Avon'nun ojesini sürerek aynı tadı yakalayabilirsiniz. Bir de itiraf ediyorum, Jordana Mint Candy ojem de bu Claire's ojenin aynısı. Nane yeşili konusunu abartmışım yani.

Bu arada nane yeşili ayakta da güzel duruyor; sizce bütün ojelerimi satsam şu Louboutin'ları alacak param olur mu?

photo credit: The Shoe Girl

I picked a few minty greens to compare with Avon Jade today. They are all 3 coats. Maybelline Minty and Barry M Mint are bluer and disqualified, but Pure Ice Free Spirit came out as a real dupe for Jade. Still Avon’s formula and brush are way better than those of Pure Ice, so it is a keeper. Claire’s Dream Catcher is also the same color on my thumb, but it has a very subtle shimmer in it. It is said to be a dupe for Chanel Jade. Btw, Jordana Mint Candy looks exactly same as Dream Catcher in the bottle, but I didn’t include that in the comparison since the focus was Avon. On a related note, minty green looks great as a pedi too. Do you think I could afford these Louboutins if I sell all of my nail polishes?

32 yorum:

  1. ooh hawt shoes! and i love all the mint greens! must have :D

    YanıtlaSil
  2. Maybelline'de bu renk olduğunu bilmiyordum çok sevdim, paylaşımlarına bayılıyorum^^
    Evet tatlım tüm ojelerini satsan alabilirsin bu ciciş ayakkabıyı:D:D

    YanıtlaSil
  3. Must.Have.More!

    Bu Maybelline 2010 bahar koleksiyonundan, limited olarak cikmisti, sizde olur mu bilmem ama hepsi harika o serinin. Yandan maybelline'e gir, seftalisi, mavisi falan da var.

    YanıtlaSil
  4. Oh no, I have Pure Ice Free Spirit already and just ordered Avon Jade - looks like I don't need both. Thanks so much for the comparison!

    YanıtlaSil
  5. Yeah, they look exactly same but I'd prefer Avon over PI any day. I think I'll use my Free Spirit in frankening.

    YanıtlaSil
  6. Love me some mint green polishes. Shoes are Hott!! :D

    YanıtlaSil
  7. Sigh, with my NP addiction, I'll never be able to afford a pair. *sobs*

    YanıtlaSil
  8. I don't know what you're saying, but those are some HOT shoes!

    YanıtlaSil
  9. Umm, I started adding an English text too??

    YanıtlaSil
  10. Bence türkiyede sat OPIlerini tanesi 30TLden rahat çıkar o para :D

    YanıtlaSil
  11. Fena fikir degil, Essie de var ;)

    YanıtlaSil
  12. Ayakkabılar çok güzel! Yeşil oje kadar yaza yakışan bir renk yok bence :D Ben de bir avon yeşil, claires yeşil, essie yeşil karşılaştırması yazıcam bugünlerde. resimler hazır da yazısını yazmam lazım :)

    YanıtlaSil
  13. Yaz-kis farketmez bana, yesili seviyorum :) Claire's dedigin Turk isi olan mi? Heyecanla bekliyorum ben de yazini.

    YanıtlaSil
  14. Ooooh tamam o zaman, zaten essieler de tanesi 25 TL den gidiyor :) Senin ayakkabılar garanti :)
    Bu arada sarı oje demiştim ya, aldım sürdüm çok hoşuma gitti :D Ama artık böyle kırmızı ve pembe tonundaki ojelerimden soğumaya başladım. Ya çok koyu olacak kahve-bordo gibi ya da sarı olacak modundayım :) İlginç, bu mint renginden alacaktım ama almadım. Rengi tutmaz diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  15. Hehe, evet oyle oluyor. Rengarenk ojeler kullanmaya baslayinca pembe/kirmizi ikilisi cok siradan geliyor. Dur simdi ozendim, ben de sari sureyim. Dedigim gibi, bazi elleri kirmizi gosteriyor bu nane yesilleri ama icinde kalmasin yine de :)

    YanıtlaSil
  16. Bir daha claire's e gittiğimde alayım yeşilindende... Valla pembe kırmızılarım artık hatta o kadar nefret ettim sürünce sanki çingeneymişim gibi hissediyorum. sonra diyorum "kızım bu ne böyle, sil şunu kötü oldun" bir de yazın bronz tene kırmızı ya da pembe çok gitmiyor. Ya çok koyu olacak ya da çok açık. Kontrast bakımından... Yani en azından benim düşüncem bu. Bu arada OPI satan yer buldum. Param olunca kıyıp, ve eğer YDKJ varsa gözümü kırpmadan alacağım. O bronz tene gider mi? hani sürünce tenle aynı renk gibi oluyor tırnak çok tiksiniyorum. Sanki tırnaklarım yokmuş gibi..

    YanıtlaSil
  17. Benim oyle sorunlarim olmuyor, yaz-kis bembeyaz :) Ama ne yalan soyleyim, ben YDKJ gibi renkleri beyaz tenlilere daha cok yakistiriyorum ama zenci olmadigin surece tenle ayni renk olmaz. Ama yine de al derim ben, herkesin sahip olmasi gereken klasik bir oje cunku. Ayni ChG For Audrey gibi.

    YanıtlaSil
  18. Valla alacağım zaten, bir de satılan yer nail bar olduğundan fikir sorarım hem ;) Evet bembeyazlara daha güzel oluyor o ton renkler. Ama kışın normal bir buğday ten olduğumdan kötü durmaz heralde...

    YanıtlaSil
  19. Nail bar mi? Geldigimde elimden tutup beni de goturuyorsun ona gore ;)

    YanıtlaSil
  20. Eveeet nail bar, amerikada vardır öyle yerler yav. Ben önceden Napa Valley,CA da ikamet etmekteydim. Orda bile vardı :) Ama gideriz yani, sen gelince haber ver ;) Teşvikiye'de. California Nail Bar diye :)

    YanıtlaSil
  21. Haaa, nail spa gibi bi sey yani. Sitesine baktim simdi, OPI manikur 60 TL diyor. Bosver oralari, ben sana daha guzellerini surerim, hem de sadece 30 TL'ye ;)

    YanıtlaSil
  22. nane yeşilleriyle french manikur yapsan? guzel olur bence. ben geçen gün sarımsı açık yeşil ve amazon yeşiline yakın bi başka ojeyle french yaptım, çok süper oldu. yapması zevkli de bi yandan, eheh

    emine

    YanıtlaSil
  23. Funky french ben de seviyorum ama cila yerine oje ustune olanlari. Tirnaklarimi oyle bos gorunce kendimi ciplak hissediyorum :P

    YanıtlaSil
  24. Yok yok maniküre gitmeyeceğim ben sadece oje alacağım. Maniküre karşıyım.

    YanıtlaSil
  25. hariika!! bloguna bayıldım. hele ebru olayını mutlaka deneyeceğim.. benim blogumada beklerim..
    mymakeupstory.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Hosgeldin o zaman bloguma :)

    YanıtlaSil
  27. acaba nane yeşili için bakmadığım marka kaldı mı :( hiç bişey yok bu tr'de çok şanslısınn :)

    YanıtlaSil
  28. Dun az kalsin 38. nane yesilimi aliyordum, o da fena ;)

    YanıtlaSil
  29. acı bize öykü yapma bunu :D biz burda 1 tane bile bulamazken :D

    YanıtlaSil
  30. nane yeşili oje güzel yakışmış sana bu arada ayaklarını ilk defa görüyorum çok güzelmiş :) sanırım nazardan saklıyorsun :P Aradığın Her Şey Burada!.. - buyurgel.org

    YanıtlaSil
  31. Onlar benim ayaklarim degil ki..

    YanıtlaSil