21 Temmuz 2010 Çarşamba

Düzgün Oje Sürmek

Sevgili Asya, sağ eline bir türlü düzgün oje süremediğini söyleyip bir kaç tüyo istemişti; bugünkü yazı ona geliyor.

Öncelikle fırçayı tutan elinizi bir yere yasladığınızda ojeyi çok daha rahat sürdüğünüzü göreceksiniz. Ben serçe parmağımın olduğu kısmı masaya dayıyorum ve ojeyi elimi yerden kaldırmadan bilek hareketleriyle sürüyorum. O zaman elimin titreme problemi ortadan kalkıyor. Sanırım buna alışmak zaman alabilir, çünkü ne zaman bir arkadaşımla beraber oje sürsek ve ben ona bu yöntemi göstersem, bir iki parmak sonra yine elleri havada oluyor. Benim tekrar "Bi kere o eli indir!" demem gerekiyor.

İnternette oje sürmekle ilgili okuduğum en güzel öğüt ise, tırnağın tüm yüzeyine oje sürmemin zorunlu olmadığıydı. Bunu duyunca bana bir aydınlanma geldi; sonuçta ben de her yeri boyayacağım diye tırnak diplerime ve etlerime de oje bulaştırırdım, sonra da temizlemek için uzun bir süre uğraşırdım. Ama son bir yıldır uyguladığım bir yöntem var, yabancılar buna "Gap" diyor. Resimlerden de farketmişsinizdir, ojeyi tırnak etlerimin biraz daha uzağından başlayıp sürüyorum. Yakın çekim olduğu için bazen resimlerde bu aralık daha büyükmüş gibi duruyor ama normalde o kadar değil. Bunu ilk denediğinizde bıraktığınız boşluk çok olabilir ve sanki ojeyi bir hafta önce sürmüşsünüz de tırnaklarınız uzamış gibi gözükebilir. Yılmayın, bir süre sonra insan alışıyor.

Yine internetten duyduğum bir başka tüyonun neden işe yaradığını tam bilmiyorum, ama oje sürmeye önce zayıf elinizle başlarsanız sonuç daha bir güzel oluyor. Yani, eğer sağ elinizi kullanıyorsanız önce ojeyi sol elinizle tutup sağ elinize sürün. Ben mesela olaya sol işaret parmağımdan başlıyorum.

Tabi ki ne kadar dikkatli sürersek sürelim bazen elimiz kayabilir, bir de bakmışız tırnak etlerimize oje bulaşmış. Bu fazlalıkları silmek için satılan içi aseton dolu kalemler var ama fazlasıyla çabuk kuruyorlar. Ben burda ucuz, markasız bir kalem kullanıyorum ama Sally Hansen ve Essie'de de mevcutlar. Bunlar pahalı gelirse bir makyaj ya da boyama fırçasını asetona batırıp öyle de deneyebilirsiniz. Ben bu konuda biraz beceriksizim, büyük ihtimalle yanlış fırça kullanmamdan kaynaklanıyor ama bazen bozulan yeri temizleyim derken düzgün kısımları da bozuyorum. O yüzden buna ihtiyacımı en aza indirmek için ojeyi ilk başta dikkatlice sürmeye çalışıyorum.

Son olarak oje sürmek pratik meselesi; sürdükçe insanın eli alışıyor. Sürün, sürdürün.

Long story short, here are the tips on how to paint the nails: Rest the hand holding the brush on the table, use “the gap” to avoid painting the cuticles, and start with your weak hand and paint the dominant one first. If you still screw up, there are always corrector pens and brushes to clean up with acetone.

11 yorum:

  1. Gap yöntemini bilmiyordum. Tırnak etlerine bulaşmış oje görüntüsü yerine o görüntüyü tercih ederim.

    Benim de işime yarayacak bir yazı bu.Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Bosluk birakinca sonra asetonla cikarmak da cok kolay oluyor, bit tasla iki kus.

    YanıtlaSil
  3. Eli bir yere dayamayı bilmiyordum bu titreyi baya azaltır çok işime yaradı bu fikir:)
    Bir de yurt dışında manikür yaptırırken tırnak etlerine -tırnağa bulaştırmadan- vazelin gibi yoğun yağlı bir krem sürmüşlerdi. Böylece oje bulaşsa bile çok kolay temizleniyormuş o günden beri ben de öyle yapıyorum ve gerçekten kolay çıkıyor:)Yanlara falan da akma olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. meger benim uyguladığım yontemin adı gap yontemiymiş de haberim yok:) bu arada daha bugun yaşadım ben bu oje surememe sorununu. onlarca kez aynı tırnakla bogustum durdum. french yapmak da çok zor. aklıma hemen sen geldin bu konuyla ilgili bi kaç püf noktası verse ne iyi olur diyordum ki sen yazmıssın benzer şeyler. teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Dogru diyorsun Drama Queen, o krem isini marble yaparken kullaniyordum ama normalde de ise yarar tabi.

    Starcim, bak kalp kalbe karsiymis o zaman, ne guzel :) Frenchleri su yeni nail artlar ile denemek lazim bir de.

    YanıtlaSil
  6. Bende hayatta baskasina oje suremem =) Bir tek kendime cok zorlaniyorum baskalarinda =)

    Cok guzel bir yazi olmus ellerine saglik =)

    YanıtlaSil
  7. Yok, ben karar verdim, is bulamazsam manikurcu olucam, hem cok para var ;) Yanima bir de agdaci aldim mi oh kose oluyoruz.

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çoook güzel bir yazı olmuş ilgini için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bu akşam deneyeceğim önerilerini, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. bu arada söylemeyi unuttum artık tuhaf bir yöntem deniyorum atıyorum sol işaret parmağıma sürdükten sonra sağ işaret parmağıma sürüyorum ilk seferde oluyo bende anlamadım :)

    YanıtlaSil
  11. Judy, umarim yardimci olabilmisimdir.

    Asya ne guzel, sen de yeni taktik gelistirmissin iste :)

    YanıtlaSil