10 Temmuz 2010 Cumartesi

2010 Sonbahar Koleksiyonları 2. Bölüm

A more detailed (and better!) summary of the upcoming collections is available at lacquerized. But check out my attempt for a Paradoxal franken.

Bugün pahalı markaların sonbahar ojelerine göz atalım. Öncelik Chanel'de. Daha önce Jade ile piyasaya çıkan ve onun gölgesinde kalan Jade Rose bu sonbaharda tekrar tanıtılıyor, ama bu sefer de onunla birlikte sunulan Paradoxal'ın gölgesinde kalmış.


Tanıtım resminde hata var, mor ojenin adı Paradoxal, Paradoxe değil. Şimdi bu resme bakıp ne güzel bir mormuş diyenler Chanel'in diğer promosyon resmine göz atsın:


Gördüğünüz gibi mor degil, mor-kahve arası bir şey. Aslında bunu zaten Chanel'in kendi taupe/köstebek rengi ojesi Particuliere ile ışıltılı mor ojesi Vendetta'yı karıştırıp yapmışlar, ortaya böyle acayip bir şey çıkmış. Ben de evde yaptım, bakın:


Blogta daha önce bahsetmediğim bir marka olan Nars ise çok uzun zamandır insanların tekrar üretilmesi için kampanyalar yaptığı Zulu isimli koyu yeşil jelimsi ojesini yeniden piyasaya sürüyor. Neden bu kadar popüler bilemiyorum, benim NY Amarath ojemin biraz daha koyusu oysa ki.
 

Bir başka pahalı marka olan Deborah Lippmann ise beni can evimden vurarak bu sonbaharda şişede süper duran simli ojeler yapmış. Üç tanesi set olarak geliyor, bunları pek tutmadım:

 
Şu ikisi tatlı ama:


Benim paramın yetmeyeceği bir başka marka olan Yves Saint Laurent'in Rock and Baroque adını verdiği koleksiyon, ikili oje takımlarından oluşuyor ve renkli Fransız manikürünü geri getiriyor.


Hangi oje hangisiyle eşleşmiş diye görmek isterseniz şu resme bakın:

Photo Credits: Beaut.ie

12 yorum:

  1. paradoxam şahane ama dupe arıyorum ona, chanel bende çabuk soyuluyor :(

    YanıtlaSil
  2. Dupe yok ama evde dene sen de: bir adet taupe, bir de isiltili mor.

    YanıtlaSil
  3. Ben YSL'nin nasıl böyle uygulanabileceğini hala anlayamadım...

    YanıtlaSil
  4. Ipekcim, Fransiz manikurunun renkli hali gibi. Mesela once turkuaz renkli bir oje ile turnagi boyuyoruz, sonra o kuruyunca tirnagin ucuna mor suruyoruz.

    YanıtlaSil
  5. bu doreli Fransız manikürünü denemek istiyorum..çok beğendim..

    YanıtlaSil
  6. Ben klasik yine turkuazi begendim, yakin tarihte denicem bakalim.

    YanıtlaSil
  7. Işıltılı mor renk oje bulamıyorum! Şaka gibi ama gerçek! Türkiye'de ışıltılı mor oje adı bilen duyan varsa insaniyet namına haber versin :P

    YanıtlaSil
  8. Haha, walla ilk okudugumda olur mu canim, vardir kesin demistim ama dusundum tasindim,bulamadim! Bende bir tek Golden Rose 54 var ama icindeki isiltilar cok metalik, olmaz onunla. Ben en son Cherry Culture'dan aldigim NYX marka bir mor kullandim franken yaparken.

    YanıtlaSil
  9. Your franken, looks really close to the real thing! Can't wait to see your swatch!

    YanıtlaSil
  10. Great, I have no intention to spend $23 on the real thing.

    YanıtlaSil
  11. Işıltılı mor oje olarak Pastel'in 60 numarasını almıştım ben, sanırım bir sene kadar önce. Hala var mı bilmiyorum ama ben bir dönem üç şişe bitirecek kadar bayılmıştım. Bir de yakın zamanda bulduğum FlorMar Supershine serisinden 14 numara var ama o bu tarz bir french için kullanılamaz sanırım, biraz iri simleri var çünkü. Oje konularında çok bilgili değilim, o yüzden istediğiniz böyle bir şey mi emin olamadım ama umarım işe yarar :)

    YanıtlaSil
  12. Bu tarz renkli french yapmak istersen Flormar'in supermatte serisindeki M106 uygun olur bence. Hatta Nail Art'lardaki altin rengi ile baya uyumlu olurlar.

    YanıtlaSil