10 Nisan 2010 Cumartesi

Çabuk Kuruyan Koruyucu Üst Katlar

Eğer dikkatli bir okuyucu iseniz, bir çok yazımda Poshe adını kullandığımı görürsünüz. “Nedir bu?” diye bir soru aldım, zaten Nilgün de bununla ilgili bir "must have" listesi istemişti; ben de bu fırsatı değerlendirerek bugün sizleri çabuk kuruyan oje koruyucularla tanıştırmak istiyorum.

Şimdi geriye yaslanın ve şunu hayal edin: Ojenizi dikkatlice sürdünüz. Uzun bir süre hareketlerinizi kısıtlayarak ojenizin bozulmasını engellemek yerine şeffaf bir cila alıyorsunuz. Bir kat sürüyorsunuz ve ojeniz rekor sürede kuruyor. Bu üst katın marifetleri bununla kalmıyor; aynı zamanda manikürünüz cilalanmış gibi parlıyor ve çok uzun bir süre soyulma ya da aşınma gibi bir sorunla karşılaşmıyor. Kulağa çok güzel geliyor, di mi? İşte böyle ojeler piyasada “Dry Fast Top Coat” diye geçiyor. Yeni geliştirilmiş formülleri sayesinde ıslak olan ojenin içine işliyor ve onu bir nevi tırnağa hapsediyor.

Neredeyse bütün oje markaları, Flormar dahil, bundan birer tane çıkardılar. Açık ara farkla en popüler olanı Seche Vite; onu Poshe izliyor. Sally Hansen'inki de baya tutuluyor.


Ben bu mucizevi ürünleri duyduğumda ilk olarak “Kutsal Kase” diye tabir edilen Seche Vite’i aldım. Dedikleri kadar varmış; bununla hem her türlü oje çabucak kuruyor, hem olağanüstü bir parlaklık kazanıyor, hem de neredeyse bir hafta kadar manikurum ilk günkü gibi kalıyor. Bir süre Seche’yi kullandıktan sonra Poshe’ye geçme kararı almamın iki nedeni var: Öncelikle bu ürün ne yazık ki Toulene içeriyor. İkinci olarak, Seche kururken bazı ojelerim “çekiyor”. Şöyle anlatayım, hani ojeyi sürdükten bir süre sonra tırnaklarınızın en uç kısmında aşınmalar başlar ya, işte bende o aşınma Seche yüzünden hemen oluyor. Bunun nedeni, Seche Vite’in ojenin içine girip kururken büzülmesi. Bu sizi çok korkutmasın, herkesin vücut kimyası farklı olduğu için böyle şeyler insana göre değişiyor.

Poshe, Seche Vite kadar parlak olmasa da hem Toulene içermediğinden (yani B3F olduğundan) hem de çekme yapmadığından şimdiki tercihim. Artık çok çabuk oje değiştirdiğim için, Poshe ile manikürümün soyulma ya da aşınma olmaksızın ne kadar kalacağını pek bilemiyorum. Ama tahminim Seche Vite kadar uzun olmayacağı.

Resimde gördüğünüz küçük şişe ise Diamond Cosmetics’in ürettiği kurutucu üst kat. Son siparişimde hediye olarak gönderdiler, henüz kullanmadım. Ama şişe çok şirin, değil mi?

6 yorum:

  1. Bende Poshe denemedim hic aldim bir tane ilkinde bunu denicem kararliyim =)

    YanıtlaSil
  2. Deneyimlerini bizimle paylas, SV'den daha mi iyi daha mi kotu buldum ogrenelim.

    YanıtlaSil
  3. Öykücüğüm çok teşekkür ederim. Poshe'yi merak ediyordum. DC ise minik pembe kurdelesiyle çok şirin. Posheyi edinmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  4. Poshe bulamazsan Sally Hansen deneyebilirsin, o da B3F ne de olsa.

    YanıtlaSil
  5. elline sağlık çok güzel yazı olmuş birde basecoat lar için böle bir yazı hazırlasan nasıl sevinirm. tınaklarım çok güçsüz yumusak ne tavsiye edebilrisin

    YanıtlaSil
  6. Tabi ki! Yalniz once gostermek istedigim bir kac oje var, hemen yaziyi hazirlayamam sanirim.

    YanıtlaSil