8 Nisan 2010 Perşembe

Oje koleksiyonum / My Stash

Please scroll down for English

Tahminde bulunan herkese teşekkürler, şimdi basın toplantısı ile kaç tane ojem olduğunu açıklıyorum: Şu anda tam tamına 200 ojem var! Evet, bu kadar yuvarlak hesap çıkmasına ben de şaşırdım ama Richmond’dan aldığım ojeleri de eklediğimde tam bu sayı oldu. Aferin bana. Bütün koleksiyonum topluca şöyle gözüküyor:


Sol üst kutu: Golden Rose, Alix Avien, Flormar, Claire’s (Made in Turkey), Essence, Inglot, Nubar, Zoya, Sephora by OPI

Sağ üst kutu: Alt ve üst katlar, yedek ojeler, boş şişeler, inceltici, Konad takımları, Orly Nail Rescue, tırnak taşları, çıkartmalar, buffer denilen tırnağın üstüne kullanılan nesne (Türkçe nedir ki?)

Sol orta kutu: Pure Ice, Sally Hansen, Sinful Colors, NYC, Krackpolish, Wet ‘n Wild, NYX, Claire’s (Made in USA), Maybelline, Milani, LA Colors, LA Girls

Sağ orta kutu: Funky Fingers, American Apparel, Ulta, LASplash, Diamond Cosmetics, kendi yapımım bir oje

Alt kutu: Color Club, OPI, Orly, Essie, China Glaze

Eskiden ojelerimi diğer kozmetik ürünlerle birlikte tutuyordum. Ama sayı gittikçe artınca bari sırf ojeler için güzel bir kutu alayım dedim ve her yerde bulabileceğiniz kalın fotoğraf saklama kutularından edindim. İki gün önceki resimde gördüğünüz çiçekli kutular işte bu ilk alışverişten. Artık ojelerim iki kutuya da sığmaz olunca tekrar gittim ama böyle desenli kutular yoktu, ben de her renkten birer tane aldım. Şimdilik her kutuda bir kaç ojeye daha yer var, ama tahminimce yazın ortasını bulmadan bunlar da yetmeyecek.

Kazanana gelince, yuvarlıyorum deyip 200 ile tam sayıyı tahmin eden Shopping Mage! Tebrikler! Aslında hediyeyi kazananın yaşadığı yere göre belirleyecektim. Mesela Türkiye’den biri olsaydı orda bulamayacağı Claire’s vs. ojeler gönderecektim; yabancı olsaydı Türk markası yollayacaktım. Mage hem Türk hem de batı kıyısında olduğu için onun bir tek Funky Fingers’a erişiminin olduğunu düşünmüyorum, o yüzden şu iki yeni oje ona gidiyor:


Moonwalk (siyah holografik) ve Bella's Boy (mavi simli)

Güle güle kullan Shopping Mage!


Thanks to those who participated in the guessing game, it was fun. Now let me announce how many polishes I own (drumrolls): Ladies, I just hit 200, yay! Apparently I wasn’t aware that my monumental 200th polish was the minty green that I bought from Hot Topic last weekend. Well, at least it was minty. Take a look at my whole collection above.

Upper left box: Golden Rose, Alix Avien, Flormar, Claire’s (Made in Turkey), Essence, Inglot, Nubar, Zoya, Sephora by OPI

Upper right box: Top and base coats, backups, empty bottles, thinner, Konad stuff, Orly Nail Rescue, rhinestones, stickers, buffer

Middle left box: Pure Ice, Sally Hansen, Sinful Colors, NYC, Krackpolish, Wet ‘n Wild, NYX, Claire’s (Made in USA), Maybelline, Milani, LA Colors, LA Girls

Middle right box: Funky Fingers, American Apparel, Ulta, LASplash, Diamond Cosmetics, one lonely Franken (supposed to be a dupe for RBL ONS)

Lower box: Color Club, OPI, Orly, Essie, China Glaze

I store my stash in photo album containers. It looks like I can squeeze a few more bottles in every box, but I suppose I’ll need a new one (or a Helmer?) by mid-summer.

The winner is Shopping Mage, who wanted to round her guess and said 200. Congrats! (Elizabeth, you were so close.) I was planning to give an American brand if the winner was from Europe and a Turkish brand if the winner was from the USA. However, Mage is Turkish AND she lives in the states. At least she is on the West Coast, so I can send her a brand she won’t be able to find easily there. Two brand new Funky Fingers are hers now:
Moonwalk (black holo) and Bella's Boy (golden glitter in blue base)

Thanks for looking!

11 yorum:

  1. kutularının rengarek şişeciklerle çabucak dolması dileğiyle:D

    shopping mage'e tebrikler. güle güle sür, pırıl pırıl parla:)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim, dolsunlar da tassinlar insallah :)
    Bu oyun isini cok sevdim ben. Bir sekilde tekrar yapmali.

    YanıtlaSil
  3. Tuh yahu bende duz cikmaz diye dusundum direk 210 dedim ama yaklasmisim =) Kacirdim... Neyse bir dahakine artik :)

    Orasi bir cennet!

    YanıtlaSil
  4. Oykucum,

    Cok tesekkurler.. Sen de ojelerinin sayisini 200' e yuvarlamissin demek;-)) Kutularda pek sevimli gozukuyorlar..

    Sevgiler

    SM

    YanıtlaSil
  5. off işte hep görmeyi arzuladığım manzara! ben kaçırdım yarışmayı ama, yazık :/

    YanıtlaSil
  6. Shopping Mage Tebrikler !!! Öykü'cüm (yoksa artık sana Sweety Jigsaw'mı diyelim :)) biz de bayıldık bu oyuna...Birbirinden güzel ojelerinin dolsun taşsın da bize güzel yazılar yazmaya devam et :))

    YanıtlaSil
  7. zuzu, senin koleksiyonunu da gormek isteriz :)

    SM, yuvarlamisim hakkaten farkinda olmadan. Hemen bir kac oje siparisi verdim ben de :P

    Lydia, ben cok eglendim tahminleri okurken, ilerde baska yarismalar da olur ama once fikir bulmam gerek.

    nilgun, cok tesekkur ederim. Sweety Jigsaw ha :))

    YanıtlaSil
  8. Selamlar Bloğunu büyük bir zevkle takip ediyorum.Sizleri bulana kadar dünyada tek ben oje delisiymişim sanmıştım.Benim ojelerimin sayısı 600 ü geçti.Artık ne ailemden nede arkadaşlarımdan oje alma diye laflar duymuyorum.Pes ettiler:)Güzel yazı ve resimlerinin devamını merakla bekliyorum.Sevgiler.ECE

    YanıtlaSil
  9. Selam Ece, destegin icin cok tesekkurler. Ben de baska oje delileri bulunca "tek deli ben degilmisim" diye mutlu oluyorum :)

    Ben daha pes ettiremedim benimkileri, hala oje aldikca sucluluk duyuyorum o yuzden. Ama artik 200'u gectim ya, 600'e kadar yolu var. Sen nasil sakliyorsun onlari?

    YanıtlaSil
  10. Öykücüğüm;benim senelerdir kullandığım ve hala hiçbir bozulma belirtisi göstermeyen ojelerimi görenlrde bu soruyu soruyor.İlk kural hiç ışık almamalı,ikinci olarak da ne çok sıcak nede çok soğuk ortamda olmamalı.Benim cicilerim kalın ışık geçirmeyen kapaklı kutularda ve gardrobun içinde mutlu mutlu uyuyorlar.Birde tabiki kapaklarını düzgün ve sıkı kapatmalı.ECE

    YanıtlaSil
  11. Evet, ben de aynen tarif ettigin gibi tutuyorum ojeleri. Bu konudan da guzel blog yazisi cikar bak :)

    YanıtlaSil