16 Nisan 2010 Cuma

Karşılaştırma: China Glaze Light as Air, Essie Lilacism, Flormar 110, Essence No More Drama

Daha iki gün önce leylak rengini kendime yakıştırmadığım için öyle renklerden kaçındığımı yazmıştım; baya atmışım. Evden tam üç tane eflatun oje çıktı. Ben de bir arkadaştan bir tane daha ödünç alıp karşılaştırma yaptım. Önce her zamanki gibi şişe resimlerine bakalım; soldan sağa China Glaze Light as Air, Essie Lilacism, Flormar 110, Essence No More Drama:


Gördüğünüz üzere ojelerin her biri ayrı renk, ama bence şişede en güzel duran Flormar’ınki. Bir de aynı sırayla tırnakta bakalım. Light as Air ve No More Drama iki kat, diğerleri üç kat:


Flormar’ın ışıltılı ojesi haricinde hepsi krem. Gölgede Light as Air ve Lilacism birbirlerine çok yakınlar, ama Lilacism’de daha çok mavi var. 110’u üç kat sürünce rengi daha belirgin oldu. No More Drama ise diğerlerine göre hem daha koyu, hem de daha pembe. Güneş ışığında bu farklılıklar daha da belirgin:


Ben içlerinde en çok No More Drama’yi beğendim. Sanırım bu oje OPI’ın en sevilen ojelerinden biri olan Do You Lilac It? adlı rengin kopyası. Lilacism’in de rengi çok güzel ama formülü biraz cıvık, üç kat ile anca pürüzsüz hale getirebildim.

6 yorum:

  1. tam olarak krem oje ne demek? mat renk mi demek? ben bir formuluyle alakali saniyordum

    YanıtlaSil
  2. Yok, ojenin bitirisi ile ilgili bu. Krem ojelerde hic bir pirilti yok, tirnagin tamami ayni renk ile duzenli, parlak bir gorunume sahip. Isiltililarin icinde kucuk piriltilar var. Mat ojeler isigi yansitmiyor, yanardoner olanlar isiga gore renk degistiriyor falan. Ojeleri bitirislerine gore de siniflandiriyorum, sag taraftan orneklere bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Lilacism'i çok beğenmiştim ama sürülüşü problemli görünüyor ben 3 katı bozmadan bekleyemiyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Benim icin beklemek cok sorun olmuyor ama oje cok sulu olunca a cizgi cizgi kaliyor, ya da etrafa bulasiyor. Sinirleniyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bende lilacismi denedim birde st.lucia var onuda aldim, ikisindede problem yasamadim. Bu ikiside Essieden bu arada, Turkiye siteleri acilmis. Kurutucularida super aklinizda bulunsun. Good to go adi hemencecik kurutuyor,:)))))))

    YanıtlaSil
  6. Evet evet, heyecan yaptik biz de Essie artik Turkiye'de diye. Ben yine de simdilik Poshe kurutucumdan vazgecmem :)

    YanıtlaSil