10 Aralık 2010 Cuma

İyi ki Doğdum Alışverişi

A few days ago was my birthday. In addition to the BBC haul and Zoya spoons, I went to Ulta to get some goodies. Along with others, I finally found Revlon Perplex (aka Chanel Paradoxal dupe), Essence Choose Me! (aka Zoya Charla, OPI CMIYN, and Orly Halley's Comet dupe), and Barielle Elle's Spell, which is the new favorite of the MUA nail board. I am still stalking CVS for the new Milani glitters though. In the last picture you can observe my officemate trying a turquoise polish for the first time. I am proud to be able to spread the polish love.

Bir kaç gün önce doğum günümdü. Pastamı G-Dragon ve saz arkadaşları getirsin istedim, olmadı:


Sağolsunlar Ulta, Sephora, Victoria's Secret gibi yerlerden "iyi ki doğdun da müşterimiz oldun" diye hediye çekleri geldi; ben de seve seve harcadım. Mesela Ulta'dan şu ojeleri aldım; soldan sağa Orly It's Up to Blue, NYC Wing It Wine, Revlon Perplex, Sally Hansen Grey Area, Essence Walk of Fame, Essence Choose Me!, Barielle Elle's Spell:


Aldığım dergilerden birinden bedava Orly kuponu çıkmıştı, gidip ne zamandır gözümün olduğu It's Up to Blue adlı ojesini aldım ben de. NYC ise yanardöner bir oje, gül kurusundan altına dönüyor. Umarım formülü çok ince değildir.


 Revlon'un kısıtlı sayıda piyasaya sürdüğü Perplex adlı oje, Chanel Paradoxal'ın aynısı. Kapanın elinde kalıyor bu yüzden. Sally Hansen Xtreme Wear serisine yeni eklenen renklerden Grey Area da ona benziyor. (Edit: Bu da Essie Smokin' Hot'ın aynısı çıktı, iyi mi?) Morumsu köstebek rengimsi koyu bir oje, şimdiden sevdim kendisini.


Essence Choose Me! Zoya Charla'nın birebir kopyası. Dolayısıyla OPI Catch Me in Your Net ve Orly Halley's Comet'in de aynısı oluyor, üstelik sadece 1 dolar. Walk of Fame de çok tatlı bir taupe/ köstebek derisi rengi, bakalım ellerimde nasıl duracak.


Son olarak büyük bir heyecanla Ulta'ya gelmesini beklediğim Barielle'in yeni ojelerinden Elle's Spell'i kaptım. Yabancı oje forumlarında şimdiden efsane oldu bu renk, pulların güzelliğine bakın bir:


Resimlerini çekmek için bu ojeleri ofise getirmiştim. Çinli ofis arkadaşımın suratı Nutella görmüş Türk kızı gibi olunca sürsün diye birini verdim, çok sevindi:

 
Tırnaklarında ilk kez turkuaz görünce çok hoşuna gitti. Yarın beraber Ulta'ya gidiyoruz, o da oje alacak. Onu da sonunda kendime benzettim, gururluyum.

21 yorum:

  1. bu çinli arkadas senin pembe ojenide sevmişti :D dimi

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş doğum günün kutlu olsun ^.^

    YanıtlaSil
  3. Evet evet, pembeyle basladi, buna kadar geldi. Ilk kez oje almaya gidecek, cok heyecanli o da :P Ayrica thanks ;)

    YanıtlaSil
  4. iyi ki dogdun sana =D gule gule sur ojelerini <3 sally hansen grey area ile essie smokin' hot ayni galiba, ne dersin?

    YanıtlaSil
  5. "Nutella görmüş Türk kızı" bayıldım bu benzetmeye :D Desene körle yatan şaşı kalkar misali kızı da kendine benzettin. Gider bu kız şimdi sarı da alır senin yüzünden :D :D :D Öykü oje virüsünü çevresindeki bütün kadınlara yaymayı amaç edinmiş :D Chukayooooo :D

    YanıtlaSil
  6. Aynen Deniz, Ulta'da siseleri karsilastiracagim.

    Joey, benim vizyonum da bu artik, ottokeeee?

    YanıtlaSil
  7. İyi ki doğdun Öyküüü! Zaman içinde o Çinli arkadaş da senin gibi olacak, inanıyorum buna :) Bu arada bu essence choose me ve orly its up to blue çok göz alıcı ya, çok heveslendim şuan.

    YanıtlaSil
  8. İyiki dogdun Öykü nice ojeli guzel senelere :D

    YanıtlaSil
  9. doğum günün kutlu olsun:)) G.dragon ha :))

    YanıtlaSil
  10. Happy birthday! Essence Choose me is really to die for (I own it too). If you own a crackle polish you can try it on top, instant dragon nails!

    YanıtlaSil
  11. Doğum günün kutlu olsun. Bu Orly, seninle uzun uzun konuştuğumuz renk di mi? Pek güzelmiş. Ama favorim Revlon oldu. Çok beğendim bu seferkileri, iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  12. AHAHAH allah seni ne yapsın koptum gulmekten, nutelle gormus turk kızı gibi ne demek klfjskdjf

    dogum gunun kutlu olsun cok.. :)

    en son gorunen pullu kırmızılı oje guzel, ve grimsi essence guzel.

    YanıtlaSil
  13. Tesekkur ediyorum d.gunu dilekleri icin :)

    Tannesi, seninle konustugumuz Zoya Charla’nin aynisi olan. Yani Essence Choose Me’nin aynisi. Bu hizla Orly ve OPI versiyolarini da alirim sanirim, cok guzel cok!

    Marlique, that is such a great idea! I am gonna get the new black ChG crackle when it is out.

    YanıtlaSil
  14. iyi ki dogdunnnn ve gule gule sur surustur fistik :)

    YanıtlaSil
  15. İyi ki doğdun o zaman:)
    Ojelerin hepsi çok güzel yine. Özellikle essence choose me'nin charla kopyası olması daha bi güzel. bildiğim kadarıyla daha ucuz:)

    YanıtlaSil
  16. iyiki dogrudn oyku:) bu arada benimde canim oje alisveriseine cikmak istedi simdi senin aldigin ojelerde cok guzel essence choos me denmi baslasam acaba:)

    Fatma

    YanıtlaSil
  17. Sagolun kizlar :)

    Choose Me! hem cok tatli, hem de sadece 1 dolar. Mesela ayni Orly 10 dolar.

    YanıtlaSil
  18. doğumgünün kutlu olsun Öykücüm:)

    YanıtlaSil
  19. Iyi ki dogdun! Renkli, mutlu bir yas olsun =) Kocaman opuyorum seni..

    YanıtlaSil