3 Şubat 2011 Perşembe

Karşılaştırma: Cam Kırıklı Morlar

Here is a quick comparison: The unnamed LA Colors and L.A. Girl Groupie are very close in terms of base and shimmer colors, though LA Colors is one tone darker. Zoya Mimi is a bit lighter than Groupie, but it only has pink shimmer which makes the polish look warmer compared to the other two polishes. Sinful I Love You is significantly pinker than these. Sinful Daddy's Girl and Sally Hansen Purple are both jellies and they are blue-toned. They are very close though Daddy's Girl is a hair darker and its particles are a slightly bigger. All of the pictures were color-corrected by photoshop.

Bu karşılaştırmayı L.A. Girl Groupie'yi gösterdiğimde yapmak istiyordum asıl. Ojelere geçmeden hemen söyleyim, kameram mor oje karşısında yüzüne el feneri tutulmuş tavşan gibi kaldığı için photoshop ile renkleri düzelttim. Önce şişeler; soldan sağa LA Colors Unnamed Purple, L.A. Girl Groupie, Zoya Mimi, Sinful Colors I Love You, Sinful Colors Daddy's Girl, Sally Hansen Purple Pizzazz:


Parmaklarım yetmediği için ojeleri aynı sırayla palete sürdüm. İçlerindeki harika ışıltı ve cam kırıklarını görmeniz için önce güneşte resim çektim:


Bu da yapay ışıkta çekildi:


Şimdi göstereceklerim tersten çekildi, karışıklık olmasın. En sağdaki isimsiz LA Colors oje ile Groupie'nin içinde mavi ve pembe ışıltılar var ve birbirlerine çok benziyorlar, sadece LA Colors bir ton daha koyu. Zoya Groupie'ye göre biraz daha açık, ama zaten içinde sadece pembe ışıltı olduğu için diğerlerine göre daha sıcak tonlu gözüküyor.


En sağdaki I Love You burdaki ojelere oranla içinde daha çok pembe barındırıyor. Geri kalan iki oje ise hem jelimsi bitirişli, hem de mavi tabanlı. Birbirlerine çok benziyorlar ama Daddy's Girl azıcık daha koyu ve içindeki parçacıklar daha büyük.

11 yorum:

  1. ben cam kırığı ne anlamıyorum. yani ben onları hep sim sanıyorum. bazen de cam kırığı mı acaba dediğim sim çıkıyor. hem zoya mimi sparkle finish değil miydi? mesela ben orly space cadet'e mikro glitter derdim ama ona da cam kırığı diyen var.

    ay ne çok konuştum. ben de mor sürdüm bugün <3 buradan en güzelleri bence let's talk ve groupie.

    YanıtlaSil
  2. Şişede hiçbir farkları yok ama tırnakta ton ayrımı daha iyi görülüyor. Hepsi harikalar.

    YanıtlaSil
  3. Cam kirigi ve simin karismasi normal de isiltili ojelere sedefli, krem ojelere mat denilince sinirleniyorum ben :P Let's Talk bunlarin arasinda yok ama surerim bir ara :)

    YanıtlaSil
  4. Bence China Glaze Zombie Zest, Watermelon Rind, Lighthouse, White Cap, Zoya Sparkle'lar, Orly Cosmicler hep glass fleck. Cosmiclerin içindeki parçacıklar küçük olduğundan foil gibi görünüyor. Ama bence onlar da glass fleck, çünkü parçacıklara çok yakından bakınca şekil ve yansıtıcılık olarak glass flecklerle aynı.

    Ben glitter-microglitterları yüzeyin pürüzlü olmasından ayırıyorum. China Glaze Ruby Pumps ve Emerald sparkle microglitter bence mesela :) Foil ojeyi de ilk katta metalik görünüp görünmediğine göre ayırıyorum ama Orlynin metaliklerinden bende hiç olmadığından bilemem.

    YanıtlaSil
  5. ha bide orly cosmıc fx in sedef olduğunu okumuştum bi yerde :D ne güldüm ama :D

    YanıtlaSil
  6. Bence cok guzel aciklamissin Basak.

    YanıtlaSil
  7. okumam da yokmuş. sinful i love you'yu let's talk diye okumuşum.

    YanıtlaSil
  8. Sinful'un oyle de ojesi var ya, aklin ona gitmistir. Olur arada :)

    YanıtlaSil
  9. hayatımda hiç görmediğim kadar çeşit ojeyi gördüm ve bloga hayran kaldım.peki sorum şu olacak: Böyle bir paleti nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  10. Ben bunlari ebayden aldim ama tavsiye etmem: Yapisik yerleri ince oldugu icin cok cabuk kirilacak gibi duruyorlar.

    YanıtlaSil