4 Ekim 2010 Pazartesi

NOTD: MAC Bad Fairy

I guess you already know the deal: The infamous Bad Fairy from VV collection. It was sold out within the hour, so I am glad I rushed when ordering. Some bloggers call this red, but I don’t see it at all. It is pink on me, flashing rose and gold. I tend to use thick coats, so I could get away with two coats with this. My brush was wonky though, so the application was slightly difficult.

MAC'in Disney ile ortaklaşa çıkarttığı Venomous Villains koleksiyonunun bir saat içinde tükendiğini yazmıştım. Neyse ki ben elimi çabuk tutmuşum, istediğim ojeye ulaşabildim. Karşınızda Bad Fairy:


İki kat sürdüm, formül çok süper olmamakla beraber idare ederdi. Yalnız fırçası bir garipti; bir kaç tel fırlamış, onları kestiğim halde rahat edemedim. Nette okuduğuma göre başkaları da aynı sorunu yaşamış. Eğer görerek alacaksanız çaktırmadan fırçayı kontrol edin.


Sonbahar için çok uygun bir oje olmuş. Bazen gül kurusu gibi duruyor:


Sonra bakmışsınız altın rengine dönmüş:


Yanardönerliği göstermek için verdiğim bu poza "Roma selamı" adını taktım, hani filmlerde imparatorlar halkı böyle iki parmakla selamlar ya:


Marjo'nun dediğine göre bu seri Ekim'in ortasında Türkiye'de olurmuş. Bad Fairy'nin yanında iki oje daha var: Mean & Green (Bu daha önce gösterdiğim Orly Space Cadet'in birebir aynısı) ve Formidable! (Bu da alıp gösterme fırsatı bulamadığım Orly Galaxy Girl'ün aynısı). Orly MAC'e göre çok daha hesaplı ama Cosmic Fx koleksiyonunun Türkiye'de çıkıp çıkmayacağı bile belli değil, o yüzden MACler bitmeden gözünüze kestirdiklerinizi kapmada fayda var.

23 yorum:

  1. çok güzelmiş gerçekten sonbahar yaprakları gibi kızıllı altınlı:) bekleyelim bakalım Ekim ortasına ne kaldı? :)

    YanıtlaSil
  2. Buda diğerleri gibi çok güzel ya renkler yanardöner fln sanada yakışmış:D

    YanıtlaSil
  3. cok yakismis cok begendim =) acayip gozum var bu ojede ilk swatch'ini temptalia'da gordugumden beri... ayirtacagim ya da erkenden tepelerinde bitip alacagim =)

    YanıtlaSil
  4. Flormar'ın da çok benzer bir tonu var, hatta tam şuanda ben sürmek için debeleniyorum onu :) O da bu kadar renk değişimine sahip mi, görücez.

    YanıtlaSil
  5. Hehe, toplanip alin kizlar :) Yalniz Francesca, bu ojenin boyle kapis kapis gitmesinin nedeni benzerinin olmamasi yuzundendi. Eger dedigin gibi bir Flormar varsa ebay'de sat bence.

    YanıtlaSil
  6. O flormardan bendede var öyküdede :D sanırım ondan bahsediyorsun o tam bir anne rengi hiç böyle yanardöner eğlenceli bir havası yok flormar 384 den bahsediyorsan eğer :D

    YanıtlaSil
  7. Ya iste boyle hem simli, hem de yanardoner olmasi gerek. OPI'in yeni serisinde bir benzeri var ama aynisi yok. Merak ettim simdi o Flormar'i, resmini koymamissin sen de.

    YanıtlaSil
  8. koydum canım sende de vardı o kırmızı gibi duruyor sedefli sanırım arkadas ondan bahsediyor flormarda buna benzer görmedim baska :)

    YanıtlaSil
  9. sanırım bu yada benim gözden kacırdıgım baska renk şişede buna cok benziyor

    http://hayallergercekolsa.blogspot.com/2010/09/wamp.html

    YanıtlaSil
  10. O degildir bence, cok alakasiz gozukuyor. Francesca, bizi aydinlat.

    YanıtlaSil
  11. Bana böyle renklerle gel Öykü :)) Süper ne diyim başka.

    YanıtlaSil
  12. aydınlatsın gerçekten buna yakınsa alalım :D

    YanıtlaSil
  13. öykü biliyor musun ben de bu rengi gördüğümde "sanki gördüm ben bunu flormarda" demiştim.
    hatta sanki bu rengi önceden çok gördüm gibi hissediyorum. yani tabi mor ışıltısı vs. yoktu benim gördüklerimin ama bronz-kahve-kırmızı arasında gidip gelen ojeler baya var. ben onlara benzettim açıkçası. şimdi bir baktım burada da aynı yorumlar var :)
    oje de hakkaten çok ilginç, ama bana ağır bir renk olarak göründü. ama mean-green'i alırım türkiyeye bi gelsin =)) deniz benim orly'den ümidimi kesmemi söyledi.
    :/ bağrıma taş basarım artık :////

    YanıtlaSil
  14. Kahve-kirmizi arasi gidip gelen bir Alix Avien biliyorum ben de. Ama hakkaten buna benzer oje bulursaniz satin walla, baya para eder.

    Bosver, uzulme Orly icin. Birebir aynisiymis Mean&Green, ayirt edilmiyorlar. Tabi MAC'in sisesi kucucuk Orly'ye gore ama olsun artik.

    YanıtlaSil
  15. Cok guzel gorunuyor Oyku. Bende Orly'ler var diye bu koleksiyona cok bakmamistim ama bulursam bundan alirim.

    YanıtlaSil
  16. Bulabilirsen diyelim. Gorursen mutlaka al ama, sevmezsen biriyle takas yaparsin en azindan. Bir suru insan isteyip de alamadi ne de olsa.

    YanıtlaSil
  17. Yakinimda mac dukkani var ona bakiyim diyorum, Berkeley'deki hatunlar pek oje moje takilmiyor, belki o sayede bulurum diyorum:)

    YanıtlaSil
  18. Berkeley hatunlarini burdan kiniyorum o zaman :P

    YanıtlaSil
  19. öykü öykü öykü! bunun bir dupe'u var mı :(

    YanıtlaSil
  20. Buna en yakin olarak OPI The Show Must Go On var ama o da Burlesque koleksiyonundandi, bulmasi zor olur simdi. Bir de burdaki Claire's ona benzer bir renk cikartti, adi Poison Apple.

    YanıtlaSil
  21. ojenin rengi çok güzel ama çok çabuk soyulmaya başlamış aşağılardaan

    YanıtlaSil