29 Haziran 2010 Salı

Avonlarım Geldi

Please scroll down for English.

Üç gün önceki yazıya göz attıysanız nane yeşilini ne kadar çok sevdiğimi görmüşsünüzdür. Avon'un da bu yaz için biri nane olmak üzere iki yeşil oje çıkartacağını duyunca heyecan yapmıştım. Sonunda siparişim geldi; soldan sağa Olive Green, Jade, Vintage Blue ve Urban Grey:


Neden bilemiyorum ama Avon bu ojeleri Avrupa'da farklı isimlerle satıyor. Mesela Türkçe katalogta Olive Green yerine Green with Envy, Jade yerine Peppermint Leaf deniliyormuş. Mavi ve grinin isimleri hakkında bir bilgim yok ama Avon'da öyle başka renk olmadığından onları bulmanız da kolay olur. Burda bu ojelerin tanesi 5 dolar, ama benim ısmarladığım sırada ikisi 6 dolara kampanya vardı. Böylece vergiyle beraber hepsi toplam $13.35'ye geldi. Türkiye ile aşağı yukarı aynı fiyat yani.

Koyu yeşil olan oje, benim daha önce kopyasını yapmaya çalıştığım RBL ONS'nin aynısıymış. Bakın, benden önce Marjo sürdü zaten. Ben de yaklaşmışım ama tam tutturamamışım.


Vintage Blue ise Nubar Baby Blue'ya çok benziyor, onun sadece bir ton daha açığı. Çok tatlı bir oje bence.


Beni en çok şaşırtan Urban Grey oldu. Koleksiyonumdaki en açık gri olan Sally Hansen Wet Cement'ten bile açık bir renk kendisi. Okuyucularımdan Emine, Türkiye'de ucuza bulabileceği açık gri, krem bir oje istemişti; Avon onu kırmayıp yapmış bir tane.

 
Jade'in karşılaştırmasını ise sürdüğüm zaman yaparım, malum bir sürü nane yeşilim var.

Finally my Avon package has arrived. Of course I ordered the new greens, Olive Green and Jade. Avon renamed them for Europe, so they are marketed as Green with Envy and Peppermint Leaf respectively. Olive Green is a copycat of RBL ONS that I tried to dupe once. It looks like I was close but not dead-on. I also got Vintage Blue, which is a hair lighter than Nubar Baby Blue, and Vintage Grey, which is significantly lighter than SH Wet Cement. I save Jade comparison for later.

11 yorum:

  1. Güle güle kullan Öykü'cüm, vintage blue (burda da adı aynı) yorumlarını merak ediyorum :) Yalnız sendeki yeşil oje senin fotoğraflarda ne kadar açık duruyor. İşte bu renk tam da benim istediğim renkti! Bendeki bariz koyu, hatta neredeyse siyah duruyor, ben mi koyu görüyorum benimkini diye düşündüm ama sürdüğüm gün Hedonist Queen'le buluşmuştuk, o da siyah gibi demişti :( Avon'un aynı ürünü bazen bir lottan başka lota farklılık gösterebiliyor renk olarak, öyle bir şey mi acaba :(

    YanıtlaSil
  2. Hmm, ben de evde cektigin icin isiktan koyu cikmistir diye dusunmustum o resimler icin. Bendeki oje katalog rengine daha cok benziyor zaten. Bilemedim simdi, acaba sana mi oyle denk geldi yoksa Turkiye'dekiler mi hep oyle?

    YanıtlaSil
  3. Hepsinin renkleri süper ojeleri al al doymuyorum yaa(:

    YanıtlaSil
  4. Love the blue and the grey, so "whisper-like"..pretty!

    YanıtlaSil
  5. Hiç bilmiyorum, ama çok üzüldüm açıkçası :( Benimkini biraz beyazla karıştırıcam kafama koydum :)

    YanıtlaSil
  6. Beyaz yerine gri de katmayi deneyebilirsin. Tutmazsa soyle, ben burdan alayim.

    YanıtlaSil
  7. Öykücüm aynı renklerden almışsın 1 ton koyusu bir ton açığı :D Şimdi daha çok inandım sen bir bağımlısın :D :D :D

    YanıtlaSil
  8. Sorma Joey, nane yesilini tirnakta karsilastirdim, tipkisinin aynisinda zaten varmis bende. En azindan bagimli oldugumu inkar etmiyorum, bu da bir sey :)

    YanıtlaSil
  9. urban grey mat mı sedefli mi anlaşılmıo da:))

    YanıtlaSil
  10. Ikisi de degil. Icinde piriltilar var ama tirnakta belli olmuyor, krem oje gibi duruyor.

    YanıtlaSil