27 Ocak 2010 Çarşamba

NOTD: Claire's Dream Catcher

Dün 2009’un en büyük iki oje trendinden birinin mat olduğunu söylemiştim. İkincisi ise nane yeşili ojeler idi. Daha öncesinde piyasada bu renkte oje bulunmasına rağmen (OPI’in 2007’de çıkardığı Brights koleksiyonundaki Hey! Get in Lime gibi) bu rengin trende dönüşmesi MAC’in Peppermint Patti’si ile oldu. Çok tutulan bu ojeden sonra her bir marka yeni çıkacak koleksiyonlarında bu soluk renge yer vermeye başladı ve iş çığırından çıktı. Bu söylediğim iki renge ek olarak şu anda aklıma gelen nane yeşili ojeler söyle:

OPI, Damone Roberts 1968
Illamasqua, Milf
Barry M, Mint Green
Icing, Mint 2 Be
Essie, Mint Candy Apple
RGB, Minty
China Glaze, Re-Fresh Mint
Nicole, Hint of Mint

Gördüğünüz üzere isimler açıklayıcı sayılır, neredeyse hepsinin içinde Mint/Nane geçiyor.

Asıl bomba ise Chanel’in 2009 sonbahar defilesinde kullandığı Jade adlı ojeyi piyasaya sürmesi ile patladı. Jade’in diğer nane yeşili ojelerden farkı krem ya da inci bitirişli değil, ışıltılı olması idi. Sonuçta bu oje, fiyatına rağmen, kapış kapış gitti. Şu anda ebay’e girip “Chanel Jade” diye aratırsanız bir kaç yüz dolara alıcı bulduğunu görebilirsiniz. İşte söz konusu olan oje:


Güzel değil mi? Doğal olarak ben bu ojeye elimi bile süremedim. Ama benim yukardaki resme bakıp iç geçirdiğim bir anda internette bir dedikodu yayıldı: Claire’s marka Dream Catcher adlı oje Chanel Jade’in aynısıymış! Ben de bunu duyduğum gibi soluğu alışveriş merkezinde aldım. İşte, üstünde bir kat Poshe olan Claire’s Dream Catcher:



Bu benim Claire’s marka ilk ojem. Formülü çok tutmadım, ilk kat fazlasıyla fırça izleriyle doluydu. Anca ikinci katı kalın bir şekilde sürerek düzgün bir görüntü elde edebildim. Sonuçta güzel bir renk, ama Chanel Jade’in aynısı mı? Birbirlerine renk olarak çok benziyorlar ve ikisi de gizli, göze batmayan bir pırıltıya sahip. Yalnızca çok dikkatli incelerseniz Jade’in Dream Catcher’dan azıcık daha mavi olduğunu görürsünüz.


Kış tatili için eve döndüğümde Claire’s’e de uğradım ama ne yazık ki Türkiye’deki ojeler tamamen farklı. Hatta üstlerinde “Made in Turkey” yazıyor. Siz yine de gözünüzü dört açın.

Sevgiyle,
Öykü

1 yorum:

  1. Vallahi super renk...icim gitti... seviyorum ben renkleri:)

    YanıtlaSil