24 Aralık 2011 Cumartesi

NOTD: Nails Inc. Trafalgar Square

This is my first magnetic polish and I dig it despite some issues: First, either I applied too much polish or the magnet is too strong, but after 5 seconds of exposure a drop of polish pulls towards the magnet so it needs to be cleaned up afterwards. Also, the design does not look as neat as I expected. Maybe it is my fault, I dunno. Still, the 3D-kinda effect is too cool to look at.

Manyetik ojeleri ilk gördüğümden beri denemek istiyordum ama bir türlü bulamamıştım. İngiliz markası Nails Inc. Sephora'da satılmaya başlayınca hemen kaptım bir tane. Bunların nasıl kullanıldığını artık biliyorsunuzdur: Önce ojeyi bir kat sürüyoruz, kuruduktan sonra kalınca bir kat daha geçiyoruz. Ben üşengeçlikten tek bir kat denedim. Sonra oje ile birlikte gelen mıknatısı, ki genelde kapakta oluyor, tırnağa yaklaştırıyoruz. Ojenin içindeki demir parçacıkları mıknatısa göre yıldız, dalga gibi şekiller alıyor.


Ben mi çok kalın sürdüm yoksa mıknatıs mı çok güçlü bilemiyorum ama 5 saniyeden sonra tırnağımdaki oje damla şeklinde mıknatısa yapışıyor. Dikkatli olun da bir de temizlikle uğraşmayın. Bir de oje çabuk kuruduğu için tırnaklarla teker teker uğraşmak gerekiyor, önce bütün tırnaklarımı boyayım sonra şekil veririm yapamıyoruz.


Ortaya çıkan görüntü çok ilginç; fotoğraflarda pek belli olmuyor ama 3 boyutlu bir derinlik var.  Bana küçükken oynadığımız bilyeleri hatırlattı. Aaaah ah, şimdiki çocuklar misket nedir bilmezler tabi.


Ojevitrini'nde Golden Rose'un da manyetik oje çıkarttığını, üstelik fiyatının oldukça uygun olduğunu görünce ufak bir çığlık attım. Golden Rose'un mıknatısı çapraz bir desen veriyor ki bence çok hoş. Bir de desen Nails. Inc.'e göre çok daha düzenli görünüyor. Şahsen bu ojeye o kadar para bayıldığıma üzüldüm, aferin Golden Rose'a.

9 yorum:

  1. çok güzel... demirlerin dağılımı daha güzel olmuş bunda!

    YanıtlaSil
  2. tek seferde kalın bir kat sürünce çok başarılı durmuyor. ben en düzgün şekilleri bir kat sürüp kurumasını bekleyip, normal kalınlıkta ikinci bir kat sürünce elde ettim (nails inc'in videosunda da böyle tarif ediliyor). bir de, mıknatısı çok yaklaştırmamak gerekiyor, gerçekten de içindeki demirleri dışarı çekiyor mıknatıs :) ben sanırım ilk 3-4 sürüşü çöpe attım, ancak ondan sonra insan içine çıkabilir şeyler yapabildim :P

    Golden rose'un ojeleri de gayet başarılı denebilir, ama magnet boşta, o yüzden elde tutmak ya da mesafeyi ayarlamak zor olabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. Canım golden rose unki bukadar kalın durmuyor.Ben alt kata oje renginde bir renk daha sürmek zorunda kalıyorum.Walla sende bana misketleri hatırlattın şimdi.Çocukluğuma gittim birden ne oynardık onlarla :) Hala saklarım.
    Benim bloğumada beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Bence iki katlı şekilde uygulasan Golden Rose'a bin basardı. Mıknatısı garip GR'un çünkü :)

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz ojeleri sevmesemde eline yakısmıs .)

    YanıtlaSil
  6. Biri bana tuzak kurdu o zaman, tek kat yeter demislerdi. Dilek miydi acaba?

    YanıtlaSil
  7. Ben alt kata oje renginde bir renk daha sürmek zorunda kalıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ben de oyle deneyecegim sanirim.

    YanıtlaSil
  9. Ben goldın rozları tek kat sürdüm ya. Alessandro da var bende, onu da tek kat sürdüm. Golden Rose'un maıknatısları çok güzel bence. Bende fazladan 3 tane mıknatıs var, gönderebilirim sana Öykü :) Top coat sürdün mü sen bunun üstüne? Benim top coat sürdüğümdeki görünüşüne benzemiş, sanki deseni bozuyo gibi biraz. My simple little pleasures bu mıknatısı bu yönde değil dikine tutmuştu sanırım, o zaman desen daha çok belli oluyo gibi.

    YanıtlaSil