18 Mart 2011 Cuma

Bu da Benim Wikileaks'im Olsun

Long story short, I contacted a seller on the Turkish Ebay by saying he/she should not use the pics without consent - I even said please - and in return all I got was insults. So here is the conversation with screenshots; this is like my personal wikileaks :P

Selam herkese. Normalde blogta ojeden başka bir şey olmuyor ama izin verirseniz bugün biraz drama katacağım. Yine ojeyle alakalı en azından.

Dün akşam bir izleyici gittigidiyor'da bir satıcının benim resmimi kullandığından haberdar olup olmadığımı sordu. Haberim yoktu tabi. Linke tıkladım ve onlarca blogtan alınmış resimlerle karşılaştım. Satıcıyla iletişime geçmek için kullanıcı adı aldım ve bakın olaylar nasıl gelişti. Bu benim mesajım:


İlk gelen mesaj:


Üstüne ikinci mesaj:


Bana twitter'da haber vermek yerine o arkadaş ya da herhangi biri aynı şeyi satıcıya söylese bunları o işitecekti demek. Mesajlara yorum yapmak bile gereksiz ama iş burda bitmiyor ki.

Gece bir blogcu arkadaş ile acaba bunları yazsam mı diye konuşurken farkettik: Bu kişi aynı zamanda bana daha önce oldukça arkadaş canlısı mailler atan bir oje satıcıydı. Demek bir blog sahibi olmak karşı tarafta uslup farkı yaratabiliyor. Kendisinin benimle irtibata geçtiği sitesi dışında gittigidiyor'da da oje sattığını bilmiyordum, böylece öğrenmiş oldum.

Neyse, gece ona bir mail atarak blogta bunları yazacağımı haber verdim, hani filmlerde gazeteciler öyle yapar ya. Kendisi daha sonra özür diledi ama isterse aşağıya da yorum bırakabilir, yayınlarım. Ama benim yazacaklarım bu kadar.
 
Casus filmimizin sonuna geldik, bir sonraki filmin romantik komedi tadında olmasını ümit ediyorum. Son.

23 yorum:

  1. İyi ki yazmışsın. Senin dediğin de çok normal ve basit bir cümle. Direk saydırmış resmen. Bırak satıcı ya da değil böyle basit ve küfürlü konuşanları anlamıyorum. Maarifet sanki...

    Çok övülüyordu bu satıcı bloglarda. Artık alışveriş hafızamızdan çıkarıyoruz kendisini...

    YanıtlaSil
  2. Bu satıcıyı ben de duymuştum sanki iyiki hiç alışverişimiz olmamış. Terbiyesizliğinde ötesinde bu kelimeler dava açsan kazanırsın o derece.

    YanıtlaSil
  3. gittigidiyor satıcıları vakalarına bir yenisi daha eklendii :)

    YanıtlaSil
  4. Senin sadece resimlerini almışlar benim blogcu bi arkadaşımın bütün yazılarını olduğu gibi örgü sitesine aktarıp orda yayınlayan biri vardı.Böyle terbiyesizler fazlasıyla var piyasada.Ama bilişim suçları merkesi var oraya başvurmuştuk ve ilgilenmişlerdi.tabi bu da bi alternatif fakat çok da işe yaramıyor sanırım...üzüldüm başınıza gelenler için...

    YanıtlaSil
  5. yok artik sok sok !!!! yani sen olmadigini degil de bir okuyucun oldugunu dusunerek bu sekilde tersliyor vay be... Bir sey demeye gerek yok hersey orta da!

    YanıtlaSil
  6. yavuz hirsiz ev sahibini bastirir derler ya tam oyle olmus

    YanıtlaSil
  7. İşte bir mesaj nelere sebep oluyor, görsün bakalım o satıcı :) Her zaman seviyeyi korumak lazım, 20li yaşını fiziksel olarak çoktan geçtiği belli ama beyin ve düşünce gelişimi ivmesi aynı yönde değil demek ki. Yaptığı şu terbiyesizlik yüzünden kaç tane müşteri kaybedecek kimbilir.

    YanıtlaSil
  8. yuh artık diyorum başkada bişiy diyemiyorum. Nezaketen de olsa insan şöyle yapmaz. Terbiyesiz ya kalinkaya çok katılıyorum yavuz hırsız ev sahibini bastırır demek böyle oluyormuş :(

    YanıtlaSil
  9. :) İnsanların fotoğraflarını izinsiz alıp kullanan Türk firma hakkında benim ne hissettiğimi biraz anlamışsındır.. Hatta milletin Chanel ojeli fotoğrafını alıp altına kendi markasını yazan biri. O da insanları kandırıyor ama blogda yazdığımda suçlu ben oldum, hatta o resimleri kullansa ne olur niye abartıyorsun diye mesajlar aldım. Bu satıcı diyorum en azından ojeleri için doğru resimleri almış!! Çok yazık.

    YanıtlaSil
  10. Siz terbiyenizi bozmamışsınız ne kadar seviyeli bir arkadaş olduğunuz ortada.İnsan özür diler, madem yayınlayacaksın en azından izin al di mi? Ya da bu görseller, yazılar her neyse hangiojeyakismazkibana.com adlıarkadaşınblogundan alınarak faydalanmıştır diye en azından bir nezaket örneği göster.Gittigidiyor.com her geçen gün daha da saçmalıyor.

    YanıtlaSil
  11. bu ne terbiyesiz bir insanmış ya, söyleyecek laf bulamadım. hem resimleri kullan üzerine ağzına geleni say, şuursuz mudur nedir? yuh. oh iyi yaptın da yayınladım mesajları Öykü.

    YanıtlaSil
  12. öykücüm yapılan çok büyük bir terbiyesizlik, resmen kalinka'nın dediği gibi yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya kalmış. bütün bloggerlara canımlı cicimli mesaj atıp reklam isteyen kişi bloggerların en hassas olduğu konuda kibar bir uyarı yapıldığında tenhada saydırıyormuş meğerse. ayıp, hem de çok çok çok ayıp! bakalım romantik komediye dönüşecek mi filmin sonu?

    YanıtlaSil
  13. Ahlaksızlığın bu kadarı! Hakikaten yavuz HIRSIZ, ev sahibini bastırmaya çalışmış. Yaptığı gerçek anlamda bir HIRSIZLIK çünkü.
    Biz de n'apıyoruz, hırsızlardan bir şey almıyoruz. :))
    Yazı da süper olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. cnm gercekten uzuldum. hem suclu hem guclu ise bak yaa. bi kac blog da gormustum dbms'yi. olumlu yorumlar okumustum ama anladim ki onlara -ÜTÜLÜ- yüzünü, sana da gerçek yüzünü göstermiş. yazık ya böyle insanlara acıyorum.

    @marjo sen de sonuna kdr haklisin, blogunda da soylemistim bunu. essie tr nin yaptigi ayip, ustune ustluk 2 ojeyle susturacagini sanmak daha buyuk ayipti :/

    YanıtlaSil
  15. Ben bu satıcıdan 3 tane Catherine Arley holo oje aldım. Hiç böyle bir çiğlik yapmamıştı. Üzüldüm valla, insanların çeşit çeşit yüzü var.

    YanıtlaSil
  16. hakkındaki olumlu mesajlardan dolayı bu satıcıdan ben de Catherine Arley holo oje aldım. valla hakkında söylecek söz bile bırakmamış. maşallah nasıl bir seviyede olduğu; nasıl bir dilden anlayacağı çok açık. ama onunla tartışmaya gerek yok. bu nasılsa kulaktan kulağa yayılır. epey bir müşteri kaybetmiştir; kaybedecektir de.

    YanıtlaSil
  17. Gösterdiğin haklı tepkiden dolayı seni tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  18. Derya Beltekin:

    Bana gelen bir haberle bloğunda yayınlanan yazıyı maalesef görmüş oldum, bloğundaki 1-2 resmi almıştım çünkü onları başka bir yerde sürülmüş halini bulamamıştım ve daha önceki samimi diyaloğumuza dayanarak bunları koydum. Fakat ben normalde başka ürünlerin satışını yapan birisiyim ve uzmanlık alanım oje değil, o yüzden oje resmi koyarken bloglardan izin alınması gerektiğinide bilmiyordum!!! O akşam senin bana adsız ve sanki kendi bloğundan değilde başka bir blogdan bahsedermiş gibi mesaj atman nedeniyle ve üyeliğinin ankara olarak yazmasından dolayı daha önce bir ankaralı bloggerla yaşamış olduğum fiyat konusundaki tartışma sebebiyle seni o zannettim. O kişiyle konuşurken bana hakaret eder boyutta konuştuğu halde hiç cevap vermedim ve kibarlığımı bozmamıştım; ancak seni o zannettiğim için ona karşı dolmuştum ve bu kadar patlamamın sebebi buydu. Sana bu mesajlardan sonra özür mesajı atmış ve durumu açıklamıştım; fakat sen beni anlamak ve olayın içeriğini sormak yerine beni bloğuna koyarak rencide etme yolunu seçtin ve ben buna çok üzüldüm. Çünkü benim oje alan müşterilerim seni bana hep tavsiye ediyor ve övüyorlardı. Bende bu yüzden senden benimle bu konuyu detaylı konuşmanı ve beni anlamanı isterdim. (Ayrıca bu söylediğim blogger, iççamaşır firmam olduğu için bana pornocu diyen, hakaret dolu mesajlar atmıştı, Avrupada benden daha pahalıya satılan ojeyi en uygun fiyatla sattığım halde benden neredeyse bedava ve hediyeler istediği için bende ona sadece indirim yapabileceğimi söylediğimden dolayı bana hakaretler yağdırdı ve 20-21 yaşında olduğu için mesajımda 20li yaşlar da dediğimden anlayacağın üzere çok üzmüştü beni...Kısacası seni o sanmıştım, keşke bana ismini ve kim olduğunu yazsaydın ve mesajında kaldırmamı benden rica etseydin hemen o resimleri kaldırırdım gerekirse o ürünün satışını yapmaz, seninle böyle bir diyaloğada girmezdim. Umarım şimdi beni anlamışsındır. Orada bana yorum hakkı verdiğini söylemişsin ve sen şunu biliyorsunki ben türkiyede bloğa giremiyorum.

    Orada yazdığın bir yazıda çok kırıcıydı blog sahibi olmanın hiçbir insana bir getirisi ve artısı olduğunu düşünmüyorum. Blog sahibi olmak sadece zevk ve eğlence için yapılan birşey olduğuna inanıyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir, çünkü ben olduğundan farklı gözüken bir insan değilim, senden tek ricam bununda resmini çekip yazman ve bloğuna koyman. İnsanlara beni yanlış tanıttın, umarım bunu düzeltiriz Öykücüm...

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. ehehee tabi müşterilerinin neredeyse tamamı senin takipçin olduğu için mecbur kalmış sanırım :P ne kadar özür dilerse dilesin ben asla bir daha alışveriş yapmam kendisinden!

    YanıtlaSil
  20. nası birisi olduğunu kendisi ortaya koyuyo zaten, şimdi de başka bloggera laf atmış. ben bu laflara da inanmıyorum çünkü o bahsettiği blogger her kimse hiç lafını duymadık nedense, bu konuda tek tarafın lafına güvenmek ne kadar doğru bilemiyorum.
    ayrıca son paragrafta blog sahibi olmanın insana getirisi olmadığını söyleyerek sana "blogun var diye kendini bişi sanma, fotoğrafını almamı çok abarttın" diyor bence.

    YanıtlaSil
  21. Ben de alışveriş yapmam zaten Erkul Kozmetikte falan satılan ojeleri satıyo hep :D üstelik daha pahalıya

    YanıtlaSil
  22. Bu tür satıcıların paradan başka gözü birşey görmez müşteri falan hak getire.. sırf müşteri kaybetme korkusundan özür dilemeye kalkmış insanlar saf değil yurtdışından ucuza al sahte ürünleri gel burda orjinal diye sat yok öyle yavma kendini canım cicimli gösterip diğer bloglardan tanıtımını isteyen biri işte raklamın iyisi kötüsü olmaz hadi başka kapıya...

    YanıtlaSil
  23. bu satıcı kadar karaktersiz kimse olamaz yalan dolan nereye kadar yazdığı şu laflara bak.
    çok ayıp çokkk.

    ebay den çin mallarını al gel burda orjinal diye hemde çok pahalı fiyatlara saf insanlara kakala:) yazıklar olsun iyi yazmışsınız öykü hanım böylelikle insanlar bir kez daha anlıyor sadece kendi menfaaetleri doğrultusunda iş yaptığını. yazdığı yazıdanda ne kadar basit ve seviyesiz olduğunu ortaya koymuş yazıklar olsun bu insandan güvenipte mal almayın hem kazıklanıp hemde arkanızdan dalga geçtirmeyin...

    YanıtlaSil