12 Haziran 2010 Cumartesi

Nfu Oh Alışverişim

Please scroll down for English.

Bir gün bir oje gördüm ve bütün hayatım değişti. Tamam, o kadar abartmayayım ama olay şöyle oldu: Oje alemine ilk daldığım sıralarda China Glaze, Orly ve Color Club üçlüsü ile mutluydum; sonra Zoya, OPI gibi markalarla da tanıştım. Ama bir gün internette bir Fransız Kore markası olan Nfu Oh ojelerin resimlerini gördüm ve bana bir şeyler oldu. Artık güzelim holografiklerden zevk almıyor, konaddan sıkılıyor ve boş vakit buldukça internette Nfu Oh resimleri aratıyordum. Tamamen sapığa bağlamıştım yani. "E çocuğum, bu kadar taktıysan alsaydın" diyebilirsiniz, ama fiyatları o zamanlar için oje bütçemi aşıyordu. Bir senelik iç geçirmenin sonunda geçen ay ısmarladım, geldiklerinde çocuklar gibi şendim. Dünyanın en güzel pullu ojelerine artık ben de sahibim; soldan sağa 44, 51, 52:


Bu markanın şişeleri de ayrı güzel. Fırçanın tutacağı korse şeklinde, cam kısım ise etek görünümünde. Detaylar arkadan daha güzel belli oluyor:


Pullu ojeler aslında güneşte değil, içerde daha güzel gözüküyor:


Bu arada sapık demişken bana takan sincabın da resmini çektim. Pis sincap.


When I first hooked onto nail polish, I was content with my China Glaze, Orly and Color Club collection. Then came other brands like Zoya and OPI. But one day I saw a swatch of Nfu Oh and my life has changed. Holos didn’t make me happy anymore, Konad bored me, and I was surfing the net to check Nfu Oh pictures whenever I found time. In other words, I was totally obsessed. The price was out of my range at that time, so I waited. After a year of patience, I am now the proud owner of three of the most beautiful flakey polishes in the world; 44, 51, 52. Aren’t they gorgeous? I love the feminine bottles too, especially the corset top. Since I talked about my unbearable mania, I also added the picture of the squirrel which is fixated on me.

22 yorum:

  1. Bu kadar ballandırıp yazdın ve tırnağında göremedik öyle mi?!!! Aşkolsun!!! En kısa sürede hepsini görmek istiyorum ben. Bu kadar da olmaz ki, koklat koklat, sonra koff. :))) Gerçekten çok merak ettim. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. Hehe, dogru demissin aslinda. Ben bir yil bekledim ya, siz de bekleyin :P En kisa zamanda surecegim, merak etme. Ben de cok merak ediyorum nasil duracaklar diye.

    YanıtlaSil
  3. Cici bak ne diyeceğim :)
    Otursan şöyle ojeler hakkında biraz konuşsan nasıl olur?
    Benim yaptığım ne peki??? diyeceksin :)
    Demek istediğim;
    Oje hangi şartlarda alınır.
    Kaç aylık ya da yıllık oje işe yaramaz.
    Ojenin yeniliğini nasıl anlarız?
    Mesela bugün Inglot buldum birsürü.
    Üstleri yarım santimetre yağ gibiydi.
    Aşırı sıcak bir ortamda satılıyordu ve sanırım aylardı el değmemişti, üstü bir karış toz...
    Tanesi de 7 dolar idi, almadım.
    Böyle panayır gibi bir yerdeydim. Tanesi 1 dolara yerli marka ojeler vardı. Işıl ışıl ve şişeleri gayet kaliteliydi.
    En kötü ihtimalle çöpe gider dedim ve 4 tane aldım.
    Oje seçerken rengi, çekmesi, kuruması, dayanması gibi şeylerden önce neye göre, nasıl seçeceğimizi bilsek süper olmaz mı cici?
    Sevgilerimle :)

    Hamiş: Renkler süpermiş, kalite konuşuyor belli zaten. Respect :)

    YanıtlaSil
  4. Tamam, konusalim :)
    Ben bu sorduklarinla ilgili uzuuun bir yazi hazirlarim ama bir sure beklemen gerekecek, yapmak istedigim bir kac sey var bu aralar cunku. Coming soon diyelim.

    YanıtlaSil
  5. Peki o zaman :)
    Beklerim ben, sorun değil.
    Hani bilelim de, ona göre alalım cicim.
    Paramızı çar çur etmeyelim 3 ay sonra kuruyacak ojelere :)
    17 tane ojem olmuş :)
    İyi başlangıç.
    Hehheheee :)

    YanıtlaSil
  6. 17 guzel bir sayi bence de :)

    YanıtlaSil
  7. Mor yerine More yazan insan modeli ha ha ha ha. Başım ağrıyor Öykü ona ver :D :D

    YanıtlaSil
  8. Bu sefer niye aldın demeyeceğim olağünüstü görünüyorlar insan sürmeye kıyamaz bakması bile ayrı bir haz. Ama ayıptır sorması hav maç :D Ne kadar verdin bunlara? Bir de evet Stirellaya katılıyorum bilgilendir bizi. Benimde 25 tane falan oldu senden sonra :D Ama ton farkı var aralarında sadece :D :D Daha yeni yeni farklı renkler denemeye başladım :)Bir turuncu aldım ama çok, çok açık beğenmedim. Maviyi bilyorsun, more var, bordo tonları ve kırmızılar zaten vardı. Öyle yani :D

    YanıtlaSil
  9. Öykü bu Fransız markası mı Güney Kore mi? G.Kore ise birilerine yalvararak getirtebilirim belki :)

    YanıtlaSil
  10. Ya sorma, ben hangi RGB'yi alayim diye karar verirken stokta kalmamis, ismarlayamadim dun gosterdiklerimi :( Ayrica benim de basim agriyor vuvuzela yuzunden.
    25 ha? Guzeeel, sariya kadar yolu var bunun :))

    Iyi ki sormussun, bendeki urun listesinde "France Production" yaziyor, ama internette soyle bir sey buldum: "Actually, Nfu-Oh is a Korean company. Nfu-Ohs are made by using the French's OEM technique though". Artik nasil bir teknik bilemiyorum.

    Aslinda asiri pahali bir sey degil, $12.50 kadar. Ayrica Turkiye'ye de siparis yolluyorlar, bence bir sitesine bak: http://www.fabuloustreet.com/index.php?main_page=index&cPath=3 (37-60 arasi pullular)

    YanıtlaSil
  11. Benim ojelere 1 TL verdiğim düşünülürse pahalı. 10 tane oje almışımdır senden sonra ama zaten bir on tane vardı iki tane de hediye geldi. Diğerleri de öyle işte. Bende baktım Güney Kore markası hatta Wonder Girlsü bilir misin? Onların maniküründen olabilir mi dedim. Bir garip süsler var tırnaklarında. Kredi kartı borcumu bir sıfırlayayım alacağım bunlardan. Ama sende sür bir an önce merak ettik hepimiz :)

    NOT: Bak ilahi bir güç senin daha fazla oje almanı istemiyor bir süre için :D :D

    YanıtlaSil
  12. Hah, iste ben de oyle diyordum, ben bu paraya kac tane alirim diye, o yuzden bir yildir bekliyordum.

    Koreliler ve Japonlar manikur konusunda asmis insanlar hakkaten, bir tek uclari sivri tirnak sevmeleri hosuma gitmiyor. Hayirdir; Rain, Wonder Girls derken bir Kore sevgisi var sende?

    Hakkaten ya bir ilahi guc, ya da sen alma dedigin icin oldu.

    YanıtlaSil
  13. Ojelerin renkleri nasıl muhteşem öyle,beni benden aldı! Heyecanla girdim bloga,bir swatch görmek için ama.. :)

    YanıtlaSil
  14. Boyle agziniza bir parmak bal calmis oldum, kabul ediyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bir Uzakdoğu merakı baş gösterdi iki senedir. Diziler, filmler müzikler devam ediyoruz Öykü :)Hadi ama sür artık şu ojeleri :D

    YanıtlaSil
  16. O bende de oldu, kalktim Japonca ogrendim :)

    YanıtlaSil
  17. harika renkler gercekten, turuncu renk bence tam beni anlatıyo :P fiyat ne diyecektim de yazılmış zaten, ben de oje tutkunuyum, gordugum kızların ellerine cok dikkat ederim hep, tırnak biçimleri, ojeyi surme tarzları, sectikleri renkler falan filan. kisiligi cok anlatan seyler bence. ama yok ben bir ojeye vermezdim o parayı kolayına, pintiyim :) tl olarak 20 tlye yakın.. tercih meselesi elbet, kınıyor falan degilim aman ha yanlışlık olmasın :)


    emine..

    YanıtlaSil
  18. Aslinda bunlarin en meshuru 51 numara ama sisede 44 daha guzel duruyor, alev alev.

    Tamamen katiliyorum, benim kisiligimi de cozmussunuzdur zaten :)

    Ben de vermem o kadar para diye bir yil bekledim, sonra zayif bir anima denk geldi. Kredi kartimi elime almisim, gerisini hatirlamiyorum :P

    YanıtlaSil
  19. oldukca bakimli ve süslenmeyi seven ama kokoş veya aşırı titiz olma raddesine gelmemiş bir insan gibi görünüyor buradan bakınca.. :)blogun tertipli ve göz yormayan dizaynı da bunlari dusunduruyor. cunku bakıyorum bütün kız blogları nekkaddar ıvır zıvır varsa doldurulmuş, hiç bir işe yaramayan şeyler.. burası ise internette oje ararken karşıma çıkan en düzgün şeylerden biri oldu :) sabırlı ayrıca.. yani ben stres bir insanımdır, tırnak yedim hep küçüklüğümden beri of of :/ düzeltmek, vazgecmek falan cok zor, daha bir iki yıldır anca bu huyumu yok edebiliyorum biraz biraz :)

    YanıtlaSil
  20. Ne guzel seyler yazmissin, havalandim bir anda :D

    Ben de tirnak yiyen biriyle buyudum; birakmanin ne kadar zor oldugunu biliyorum. En ufak bir streste hemen el agza gidiyor, degil mi? Ama duzenli olarak tirnaklarini boyarsan, bakimini ihmal etmezsen toparlarsin. Tabi bu surecte bolca oje de yiyeceksin ama merak etme, iclerindeki kimyasallar artik cok kotu degil :P

    YanıtlaSil
  21. Oooh, 44! I loves me some Nfu Oh. 51 was the one that changed my life and forced me to buy some.

    YanıtlaSil
  22. I love how they look but I wish someone would warn me about the staining :/

    YanıtlaSil