2 Haziran 2010 Çarşamba

Karşılaştırma: Golden Rose 54, OPI Purple with a Purpose, China Glaze Coconut Kiss

Please scroll down for English.

Dün gösterdiğim 54 numaralı Golden Rose çok tanıdık gelince hemen ojelerimin arasına daldım ve ona benzeyeceğini düşündüğüm dört oje buldum. Soldan sağa Sinful Colors Let's Talk, China Glaze Coconut Kiss, Golden Rose 54, OPI Purple with a Purpose, Rimmel Violet Metal:


Gördüğünüz üzere Let's Talk diğerlerine göre oldukça mavi kalıyor, aynı renk değilmiş. Violet Metal'ın rengi tutuyor, ama içindeki pırıltılar pembe yerine yeşil olunca o da tırnakta farklı duruyor. Geriye iki oje kaldı 54'e benzeyen, onlara yakından bakalım. Soldan sağa, China Glaze Coconut Kiss, Golden Rose 54, OPI Purple with a Purpose:


Bütün ojeleri iki kat sürdüm. Küçük parmaktan işaret parmağına doğru, Coconut Kiss, 54, Purple with a Purpose, 54:


Coconut Kiss diğerlerine göre bariz şekilde koyu, ama 54 ile Purple with a Purpose birbirlerine çok yakınlar. Çok dikkatli incelerseniz 54'ün Purple with a Purpose'tan sadece bir ton daha açık olduğunu görürsünüz. OPI'ın fırçası ve formülü daha güzel, ama aralarındaki fiyat farkı gözönüne alındığında 54 daha uygun bir seçim gibi duruyor.
 
When I wore Golden Rose 54 yesterday, I thought I had a few dupish colors in my collection. First, Sinful Let’s Talk turned out to be blurple compared to others. Second, Rimmel Violet Metal is in the same color range, but the shimmer in it is green, so it is also eliminated from the dupe candidates. Two close polishes are ChG Coconut Kiss, which is undoubtedly darker, and OPI Purple with a Purpose, which is very close to 54 but a little bit darker. I like OPI’s brush and formula better, however considering the prices ($8.5 vs $2.29) 54 is not a bad option either.

11 yorum:

  1. İzlerim ki ben seni artık :)
    Bulmuşum, kaçırır mıyım?
    Benim gibi zayıf tırnaklarıyla ne yapacağını bilemeyen, hangi rengin nasıl duracağını zerre kadar tahmin edemeyen biri için biçilmiş kaftan burası :)
    Sevgilerimle.
    S.Ella

    YanıtlaSil
  2. Ooo, hosgeldin o zaman :)
    Zayif tirnak deyip gecmeyelim, ustunde azicik calisilinca guzel olurlar. Bak, once yandan el ve tirnak bakimi, manikur tiyolari falan kisimlarina gir, sorularin olursa ben yine burdayim.

    YanıtlaSil
  3. Very helpful comparison, thank you!

    YanıtlaSil
  4. Hey Karen, I like your comparisons too!

    YanıtlaSil
  5. Hoşbuldum :)
    Yavaş yavaş okuyorum Öykü :)
    Kararlıyım, süper yapıcam bu tırnakları :) Biçim-şekil harika, bir de kat kat açılmasa işte.
    Neyse, önce iyice bir okuyayım ne var, ne yok. Sonra uygulamaya geçeyim :)
    Bu arada sana küçük bir dost tavsiyesi; bloguna Google translator gadgetı eklersen yabancı ziyaretçilerin kendi dillerinde okuyabilir tavsiyelerini.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  6. Hah, o kat kat acilmanin nedeni yumusak olmalari, su ile temastan kacin.
    Translator ekli ustte, sende niye cikmamis anlamadim :(

    YanıtlaSil
  7. Bir daha yukledim, bakalim simdi calisacak mi..

    YanıtlaSil
  8. İşin uzmanı arkadaşım yanımda.
    Diyor ki sorun buradaymış. Son günlerde Google ın gadgetlarında sorun yaşanıyormuş. Sorun muhtemelen bu blogda değil, bizde dedi. O diyorsa doğrudur :) Özür dilerim.
    Gereksiz yere seni zahmete sokmak istemezdim.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  9. Haha, "it is not you, it is me" diyorsun yani :)

    Zahmet ne demek, blogu daha yararli bir hale getirmek istiyorum, onerilere her zaman acigim.

    YanıtlaSil
  10. Reader'dan takip ettiğim için geriye doğru okuyorum konuları :) Yahu çok güzelmiş bu GR mor oje! Bayıldım cidden, ChG ve OPI'den de bir farkı yok neredeyse. Alınmalı ;)

    YanıtlaSil
  11. Eh, surdukce beni hatirlarsin o zaman :)

    YanıtlaSil