26 Haziran 2010 Cumartesi

Avrupalı Ojelerim

Please scroll down for English.

Bir kaç ay önce bir okuyucum benden Claire's marka renk değiştiren ojelerden rica etmişti. Aldım ve sonra uzun bir süre ondan haber bekledim. Beklemekten sıkılınca da bari elimde olan ojelerle takas yapayım dedim ve biri İskoçya, öbürü İngiltere'de olan iki hatundan ne zamandır denemek istediğim İngiliz markası Barry M ojeler aldım. Biri pakete hediye olarak MUA bir oje de koymuş; öyle bir markanın varlığından bile habersizdim oysa ki. Soldan sağa Minty, Mushroom, Silver Cascade ve Shade 5:


Minty olanı aylardır istiyordum, bu sürede baya bir nane yeşili biriktirmiştim ama aklımda hep o vardı. Bakın, hepsi birlikte çok şirin gözükmüyorlar mı?


Şu resmi görünce kendimden utandım; ama hepsi farklı renkler işte. Gerçekten! En azından Mushroom gibi kahve bir rengim yokmuş, en yakın taupe/köstebek rengi olarak Sephora by OPI Metro Chic ve Rimmel Steel Grey var, onlar da çok benzemiyorlar zaten.


Silver Cascade ise rengarenk simli bir oje. En yakın Amour Rain Glitter ve Flormar 393 var ama tırnakta karşılaştırma yapmak lazım. Flormar'ın ojesi opak değil ne yazık ki.


Bir de Polishsis'in bloğunda görüp beğendiğim bir Hollanda markası vardı, adı Herôme. Ülkeler serisine göz atarken Ankara isimli bir oje gördüm ve resmen çıldırdım. Hemen firmayla iletişime geçtim ama Amerika'ya yollamıyorlarmış. Ben de Polishsis'ten yardım istedim ve bir de onunla takas yaptık. Şık bir paketle geldi oje:


Aslında Ankara normalde dönüp bakmayacağım bir renk ama sırf isminden dolayı istedim. Bir de küçücük bir şişeymiş, bakın desen çizmek için kullanılan ojelerle neredeyse aynı boyda:


Sonuç olarak sevdim ben bu swap olayını.

If there is something I like more than swapping, it must be international swapping. I had some brand new Claire’s Mood polishes that I bought for a reader who went MIA and I used them to get my hands on my first Barry M lacquers. Two ladies from MUA, one from Scotland and one from England, sent me these beauties and one of them was kind enough to throw a MUA polish as freebie. I got my long-time lemming Minty and it fits perfectly to my ever-growing minty green collection. On the other hand, I don’t have any colors similar to Mushroom, which reminds me of chocolate milk; I love it. Silver Cascade is a multi-colored glitter and it looks out of this world. I can’t wait to wear this one. Finally, Inge from Polishsis helped me to get my first Herôme when I went crazy about its cities collection. Even though it is not a color I’d generally wear, I picked Ankara, well because that is my hometown. The polish is the same size as Art Club, but at least it has a nice, flat brush.

14 yorum:

  1. Cici, şu gönderime bakıp bir fikir versen?
    Gerçekten yardımına ihtiyacım var.

    http://sittirella.blogspot.com/2010/06/inglot.html

    :/ Bilemedim ne yapacağımı.

    YanıtlaSil
  2. Huhuuuuuu :)
    Ben de diyorum neden ben her yerde Inglot bulurken millet sıkıntısını çekiyor :)
    Desene Inglot Polonya markası diye be kuzum :)
    Ben şimdi Inglotlardan seri yapmaz mıyım kendime? :)
    Az nispet yapar gibi oldu ama :)
    Bal kuyusuna düşmüşüm, biraz yalanayım değil mi?
    Dedim sana ama, Polonya hatunları aşmışlar tırnak süsleme konusunda diye. Bir bildikleri varmış :)
    Sevgilerimle.

    Hamiş:
    Yeşillere bakıyorum... bakıyorum... Allah gözünü doyursun :) Daha ne diyeyim :)))

    YanıtlaSil
  3. Stil Sahibi, bir tane daha geldi bugun :)

    Sittirella, yapma yaw, ben bilmiyordum Polonya markasi oldugunu, yumul bence :) Amerika'da bir tek NY'ta Times Meydani'nda magazasi var, o yuzden herkes alamadigi icin baya prestijli oluyor. Seri yapmaya ojelerle baslayabilirsin bak, favorim 205.

    YanıtlaSil
  4. mavimsi yeşilimsi o şişeler yanyana çok şirin duruyolar cidden :))

    o kurukafali şişenin tırnağa sürülmüş hali var mı? aradım blogda göremedim.
    emine

    YanıtlaSil
  5. Yok canim daha, bak taaa Nisan'in basinda aldim diye yazmisim, henuz surmek kismet olmadi: http://hangiojeyakismazkibana.blogspot.com/2010/04/richmond-alsverislerim.html

    YanıtlaSil
  6. Oh I didn't even know Herome is a Dutch brand - and I'm dutch! If you are interested in more minty green polishes, here in europe we have a great Chanel Jade dupe from Catrice (http://www.lacquerized.com/2010/04/catrice-ultimate-nail-lacquer-vs-chanel.html). Ironically enough the colour is called 'Sold out forever', and yes, it is quite hard to get your hands on. I'm in for a swap if you are!

    YanıtlaSil
  7. Yeah, I had been lemming Catrice since I saw that post. Dutch polishes are really stepping up their game these days. But what a copycat, don't you think?
    I'd love to swap, but I don't have anything to offer now. I might drop by Claire's though to see if they have those Moods.

    YanıtlaSil
  8. Yeah nearly every Catrice polish is a dupe :D But quite good ones, I must admit. If you'd have Mood polishes to swap that would be more than perfect! I've been lemming them ever since they appeared on blogs. You can email me at marlieke.v[at]hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. Avrupalı oje deyince aklıma Butter London geliyor. Çok gözüm var ama bir oje de 10 sterlin olmaz ki canım! :) Üstelik ucuz shipping de bulamadım daha.

    YanıtlaSil
  10. Angel, ben de merak ediyordum o markayi ama nette kimse begenmemis formulunu, cok kotuymus, sakin alma dediler bana. Barry M cok guzel ama, ucuz da.

    YanıtlaSil
  11. Sağol tatlım. Öğrendim iyi oldu :) Barry M'e de bir bakayım ben.

    YanıtlaSil
  12. Ha bir de harcayacak cok paran varsa Nails Inc. var. Cok para ama.

    YanıtlaSil