3 Ekim 2011 Pazartesi

Ojeden Takı Yapımı

Öncelikle gerekenler:

1) Cam boncuk
2) Boş yüzük, kolye veya küpe
3) Cam ve metal yüzeyler için güçlü bir yapıştırıcı
4) İstediğiniz bir oje


Önce camın alt/düz kısmını oje ile boyuyoruz. Kaç kat kullanacağınız ojeye bağlı; mesela benim kullandığım Nfu Oh 52 için üç kat gerekti. İsterseniz sonra ojenin üstünden şeffaf ya da yüzüğe uydurmak için metalik bir ojeyle geçebilirsiniz. Kurumasını bekledikten sonra camı ojeli tarafından metale yapıştırıyoruz. Bir gün kadar bekliyoruz ve takımız kullanıma hazır hale geliyor. Bu kadar.

Ben camı ve yüzüğü Beadaholique.com'tan aldım ama ebay'e de bakılabilir. Cam olarak bir tarafı düz "cabochon" denilenler kullanılıyor. Yüzük olarak da ben ön tarafı düz ve genişliği ayarlanabilir olanlarından seçtim, ki bunlara "ring findings" deniliyor, ama başka seçenekler de mevcut.

Şu özel yapıştırıcıdan da bahsetmek istiyorum: Hem cama hem metal yüzüğe uygulanıyor, ondan sonra iki taraf birbirine yapıştırılıyor. Bunu aldığım yerdeki görevli yüzüğü ters olarak yani camı aşağıya gelecek şekilde bekletmemi söyledi. Bir de üstünde "Kanser yapabilir, solumayın, teninize değdirmeyin, terli terli su içmeyin" gibi uyarılar olduğu için korktum ve kullanırken maske taktım.

Oje olarak da ne kullanacağınız size kalmış ama en güzel simli, pullu, yanardöner, folyo ve hatta çatlayan ojeler olur diye tahmin ediyorum. Cadılar bayramı için ben de bir tane karanlıkta parlayan yapmak istiyorum. Bakalım.

6 yorum:

  1. süpermiŞ! ya ben buralarda by boş yüzükleri nerden alacağımı bilmiyorum ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  2. eminönündeki takıcılarda aynen bu biçimde olmasa da bu yüzük ve taşların benzerleri mevcut =)

    YanıtlaSil
  3. üstüne çatlayanda sürüyolar bazen ama en güzeli flakeyli olanlar

    YanıtlaSil
  4. çok hoş bir fikir , bu camalrdan bi ara magnet yapıyorlardı ama takı fikri daha orjinal.

    YanıtlaSil
  5. camlardan görmedim ama birçok çeşit boş yüzük takıcılarda satılıyor. istanbulda kadıkoy maltepe bircok yerde gördüm. Haftasonu araştırayım cam bulursam bende deneyecegim çok merak ettim:):) birsitede görmüştüm holo ojelerle yapmıslar cok güzel olmuş .
    towanda

    YanıtlaSil
  6. Eminonu'nde bir ben yokum zaten :D

    Towanda, bak holo ojeleri unuttum ben, haklisin. Hemen yeni siparis vereyim.

    YanıtlaSil