30 Ekim 2011 Pazar

NOTD: Zoya Jules

Jules from the Spring 2011 Intimate collection is a grayish golden beige and its finish is somewhere between foil and shimmery. I thought it was a dupe for Wet 'n Wild Shield but that one is more golden and foily than Jules.

Jules, Zoya'nın 2011 ilkbahar koleksiyonu Intimate'tan ofis ortamına uygun bir oje:


Gri, bej ve altın karışımı bir renk; bitiriş olarak da folyo ve ışıltılı arası. İki kat sürdüm.


Ben bunu Wet 'n Wild Shield'ın aynısı sanmıştım, ama o oje bunun yanında hem daha folyo hem de daha altın duruyor.


Ben oyumu Shield'dan yana kullanıyorum.

26 Ekim 2011 Çarşamba

NOTD: Barielle Falling Star

Falling Star from the All Lacquered Up collection has copper glitter in a gorgeous blue base. This color combo is unexpected in a good way. The formula was really thick and I applied two coats. If I was careful I could get away with one though.

Bugünkü ojemiz daha önce hiç göstermediğim bir marka olan Barielle'den geliyor. 2009 yılının sonbaharında çıkan All Lacquered Up koleksiyonundan Falling Star:


Mavinin en güzel tonlarından birini alıp içine bakır renkli simler katmışlar, ortaya böyle beklenmedik bir kombinasyon çıkmış. Çok tatlı.


İki kat sürdüm. Oje eski olduğundan mı bilmiyorum ama formülü çok koyuydu.


Son bir resim:

22 Ekim 2011 Cumartesi

NOTD: China Glaze It's Alive

It's Alive is the star of the 2011 Halloween collection. It has tiny and mid-sized lime green glitter in a muddy green base and required one or two coats. I am in love with this; it is so pretty.

Cadılar Bayramı yaklaşırken konuya uygun bir renk süreyim dedim, China Glaze'in yeni Halloween koleksiyonunun gözde ojesi It's Alive'ı kaptım:


Kirli yeşil tabanda minik ve orta boyda limon yeşili sim yumağı. Şahane.


Bazı parmaklarım kalın tek kat, diğerleri iki kat.
 
 
Simlerin farklı boylarda olması ojeyi ilginç kılıyor. Çok sevdim ben bunu.
 

Ojenin adını aldığı sahne:

21 Ekim 2011 Cuma

Karşılaştırmalar: Mor Yanardöner Ojeler

These are all three coats over the white nail wheel. Imho, the clear winner is Indigo Illusion. No dupes, so yay for me!

Nubar Indigo Illusion, Wet 'n Wild Gray's Anatomy, Zoya Adina, Diamond Cosmetics Hi Ho Silver:


Hepsi beyaz tırnak çemberi üstünde üç kat.


Başka bir ışık altında:


Tersten bakalım:


Bence en güzelleri Indigo Illusion.


Gördüğünüz gibi hepsi birbirinden farklı, o yüzden mutluyum.

17 Ekim 2011 Pazartesi

NOTD: Wet 'n Wild Gray's Anatomy over Black (Duochrome Version)

Here is the new version of Gray's Anatomy over black. It flashes green and purple, but I am not really crazy about this.

Sevgili Dilek'in dün gösterdiği yanardöner ojeden sonra bir tane de benden gelsin. Benimki de yeşilden mora dönüyor, ama ojeyi tek başına kullanmak yerine ben bir kat siyah ojenin üstünde denedim:


Bu oje Deborah Lippmann Wicked Game'in kopyası. Dilek'teki ojelere ne kadar benziyor emin değilim.


Her zamanki Roma selamı pozumda iki tırnak mor, iki tırnak yeşil gözüküyor:


Şu açıyla baktığımızda da tırnak dipleri yeşil dururken uçlar mor olmuş:


Güneşteyse şöyle duruyor:


Ben çok beğenmedim ama nefret de etmedim. Büyük ihtimalle tek başına denediğimde de beğenmeyeceğim.

7 Ekim 2011 Cuma

NOTD: Flormar N004 + Konad

Dünkü turuncuyu hiç sevmediğim için bari konadla kapatayım dedim:


Bunlar BM disklerindeki oyulmuş bal kabakları. Görenler çok sevdi. Ben de sevdim.


Bu da kabaklar ve ben:

6 Ekim 2011 Perşembe

NOTD: Flormar N004

N004 is part of the Neon collection, though it is more like a jellish creme. The formula was great but I had to apply three coats for opacity. The color is so ugly that it is perfect for the Halloween season.

Sonbaharın gelmesiyle cadılar bayramı hazırlıkları da başladı. Shopping Mage'in bu konuda resim dolu bir yazısı var. Ben de mutfak alışverişine giderken şöyle bir görüntüyle karşılaşıyorum:


Bunları göre göre ben de havaya girdim, tırnaklarımı tam bu renge boyadım:


Bu turuncu Flormar'ın Neon serisindeki neon olmayan ojelerden. Jele yakın krem bitirişli. Sürülüşü çok rahat ama tırnak çizgimi kapatmak için üç kat kullandım.


Kendi başına çirkin ama ayın anlam ve önemine uygun bir oje. Bir de bu rengi kıyafetlere uydurmak zor oluyor.

5 Ekim 2011 Çarşamba

NOTD: Revlon Starry Pink

Starry Pink from the Expressionists collection has tiny silver and medium size hexagon silver glitter in a pink-tinted base. Although it says pink in the title, I'll categorize it as white since it is just too pale. The formula is great and I applied two thick coats. I am really digging this. It is unexpected and yet elegant.

Revlon'un yeni koleksiyonu Expressionists'ten aldığım ojeleri daha önce göstermiştim. Bunlardan ilk denediğim oje Starry Pink oldu:


Pembeye çalan beyaz tabanda hem minik gümüş simler hem de orta boy altıgen gümüş simler var. Adının içinde pembe geçmesine rağmen bu soluk ojeyi ben beyaz kategorisine koymak istiyorum. Hatta koydum bile. İki kalın kat sürdüm, formülü çok güzel.


Daha önce buna benzer bir oje görmedim. Üstelik oldukça zarif duruyor. Benim gibi renkli oje seven bir insanı bile mest etti yani.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Ojeden Takı Yapımı

Öncelikle gerekenler:

1) Cam boncuk
2) Boş yüzük, kolye veya küpe
3) Cam ve metal yüzeyler için güçlü bir yapıştırıcı
4) İstediğiniz bir oje


Önce camın alt/düz kısmını oje ile boyuyoruz. Kaç kat kullanacağınız ojeye bağlı; mesela benim kullandığım Nfu Oh 52 için üç kat gerekti. İsterseniz sonra ojenin üstünden şeffaf ya da yüzüğe uydurmak için metalik bir ojeyle geçebilirsiniz. Kurumasını bekledikten sonra camı ojeli tarafından metale yapıştırıyoruz. Bir gün kadar bekliyoruz ve takımız kullanıma hazır hale geliyor. Bu kadar.

Ben camı ve yüzüğü Beadaholique.com'tan aldım ama ebay'e de bakılabilir. Cam olarak bir tarafı düz "cabochon" denilenler kullanılıyor. Yüzük olarak da ben ön tarafı düz ve genişliği ayarlanabilir olanlarından seçtim, ki bunlara "ring findings" deniliyor, ama başka seçenekler de mevcut.

Şu özel yapıştırıcıdan da bahsetmek istiyorum: Hem cama hem metal yüzüğe uygulanıyor, ondan sonra iki taraf birbirine yapıştırılıyor. Bunu aldığım yerdeki görevli yüzüğü ters olarak yani camı aşağıya gelecek şekilde bekletmemi söyledi. Bir de üstünde "Kanser yapabilir, solumayın, teninize değdirmeyin, terli terli su içmeyin" gibi uyarılar olduğu için korktum ve kullanırken maske taktım.

Oje olarak da ne kullanacağınız size kalmış ama en güzel simli, pullu, yanardöner, folyo ve hatta çatlayan ojeler olur diye tahmin ediyorum. Cadılar bayramı için ben de bir tane karanlıkta parlayan yapmak istiyorum. Bakalım.