28 Nisan 2011 Perşembe

NOTD: Jordana Silky Purple + Barry M Mint Green

Bugün yine şekil yaptım, az ama öz oldu:


Jordana Silky Purple'ın üstüne bant metoduyla Barry M Mint Green kondurdum. Nane yeşili sanki her renk ile uyumlu oluyor, bakınız şekil 1A.

26 Nisan 2011 Salı

NOTD: Jordana Silky Purple

I think Jordana needs more love, just look at this lovely color. I applied two coats and the formula was really good too.

Bugünkü ojem çok güzel çok:


İki kat sürdüm, formülü de rengi kadar güzel ojenin.


Beğendiyseniz Cherry Culture'dan alabilirsiniz diyecektim ama son yasakla, pardon düzenleme ile, avucunuzu yalayın desem daha doğru olur sanırım.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Sneak Peak: Color Club Alter Ego Collection - Reveal Your Mystery

O kadar yol tepip ojesiz döndüğümü düşünmediniz sanırım. Bu seferki ganimet Color Club'ın bahar koleksiyonu Alter Ego'nun yumuşak renklerden oluşan Reveal Your Mystery seti:


6 ojenin yanında çok övülen Milky White French Manicure Basecoat da var. Diğer serileri bulsaydım onları da alacaktım, bir dahaki sefere artık.

24 Nisan 2011 Pazar

NOTD: Philadelphia Union Mani

I dunno if there are any soccer fans among the nail art community, but this one is for the supporters of Philadelphia Union. The snake is freehanded and the stars are stamped.

Şu aralar bu cümleyi kuranlara yazık diyorlar ama ne kadar koyu bir Galatasaray taraftarı olduğumu biliyorsunuz. Efsanevi kalecimiz Mondragon bu sezon Philedelphia'nın Union takımında oynuyor, biz de geçen hafta sonu Amerika'daki GS taraftarları olarak onu desteklemeye gittik. Tabi bu bizim için üç eyalet geçmek demek oluyordu, üstelik Murphy sağolsun doğu kıyısının meşhur fırtınalarından birine denk geldik. Cep telefonuma "Sakın evden çıkmayın, pencerelerden uzak durun" gibi uyarılar gelirken bizim korku dolu bir şekilde stada gitmemiz ve sonra maçta donumuza kadar ıslanmamız, Mondi'nin gülümseyen gözlerini görmemizle önemsiz hale geldi.


Union'nın renkleri lacivert ve altın olduğu için bana feci şekilde Fenerbahçe'yi hatırlatıyor; simgeleriyse yıldız ve yılan:


Bu da benim manikürüm:


Yıldızları konad ile yaptım; bendeki disklerde yılan şekli olmadığı için onu Flormar’ın nail art ojesi ile çizdim. Fena olmadı gibi.


Bu arada Amerikalılar futbolu sevmez diye bilirdik ama maçta baya bir seyirci vardı. Klasik olarak maçı bira ve sosisli eşliğinde izlediler, hakeme ya da karşı takıma laf edecekleri zaman da “You suck!” diye bağırdılar. Bizim tribün kültüründen sonra bu laf çok komik geldi tabi. Son olarak bizden bir şeyler gelsin: I love you Mondiiiiii, I love you Mondiiiiiii!

14 Nisan 2011 Perşembe

NOTD: Diamond Cosmetics Sterling Silver

Here is a silver foil which is about to be discontinued: Sterling Silver from Diamond. I applied two coats. Obviously it is a dupe for Zoya Trixie and many more. The green tint on the third picture is just the reflection of the bush I am standing next to.

Bugünkü ojem Diamond Cosmetics'ten Sterling Silver:


Folyo bitirişli, iki kat sürdüm. Güneşte ayrı, gölgede ayrı güzel duruyor.


Şu resimde yan taraftaki çalıdan yansıyan yeşil tonu görebilirsiniz:
 

Çok güzel bir oje ama bunu her yerde görmekten sıkıldım biraz. İlk olarak piyasada bir tek Zoya Trixie vardı:
 
 
Çok tutulunca diğer markalar da sonradan kopyalarını çıkarttılar. Sally Hansen Caleb City, Orly Shine, Wet 'n Wild Frostbite, Revlon Diamonds are Forever, Claire's Silver, NYC Platinum Card şimdi ilk aklıma gelenler. Yuh yani.

12 Nisan 2011 Salı

Konuk NOTD: Nail Trick 601

Here is a guest NOTD. My BFF is wearing 601 from Nail Trick, which is the first water-based polish brand of Turkey. She applied only one coat of polish, no base coat or top coat. Very lovely color, right?

Dün Nail Trick ojelerin genel bir değerlendirmesini yapmıştım, bugün de Aslı arkadaşımın tırnaklarında 601 numaralı ojeyi göstermek istiyorum:


Alt veya üst kat yok, oje ise bir kat. Renk çok güzel, öyle değil mi?

 
Aslı arkadaşıma burdan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bazen onun Zoya koleksiyonunu gördükçe içimden "Tanrım bir canavar yarattım" diyorum, ama tek suçlu ben olamam değil mi? Onun da içinde varmış demek.

11 Nisan 2011 Pazartesi

Nail Trick Değerlendirmesi

Daha önce Sula gibi su bazlı oje markaları hakkında pek iyi bir şey duymadığım için bir Türk markası olan Nail Trick'e karşı ön yargılıydım. İki ojesini deneme fırsatı buldum; hem kendimde test ettikten hem de arkadaşım Aslı'yı denek olarak kullandıktan sonraki izlenimlerim şöyle:

İyi yönleri:
1) Adı üstünde su bazlı. Bu konuda hassas olan bünyeler için ideal.
2) Kokusuz. Siz oje sürerken koku yüzünden şikayet eden sevgililerin veya kocaların sesini kesebilir.
3) Uçucu kimyasallar içermediğinden çevre için zararsız.
4) Sürümü tek kelime ile muhteşem. Hatta şu ana kadar denediğim ojeler içinde en iyisi bile diyebilirim.
5) Çok çabuk kuruyor, iki dakika bile sürmüyor.
6) Alt ve üst kat gereksinimi yok.
7) Tırnakta leke yapmıyor.

Kötü yönleri:
1) Eğer tırnakta boyuna çizgileriniz varsa çok belli oluyor, yine önce alt kat sürmeniz gerekiyor.
2) "Soyularak çıkartılır" kısmı ne yazık ki ilk bir saat için geçerli. Ojeyi sabah sürüp akşam çıkartmaya çalıştığımda yine asetona ihtiyacım oldu.
3) Kalıcılığı kötü. Oje öğlen uçlardan aşınma yaptı, akşama kadar bir kaç tırnakta soyulma da yaşadım. Alt ve üst kat kullanmak işe yarayabilir ama.
4) Yeteri kadar renk çeşidi yok.


Sonuç olarak bunu her türlü kimyasala alerjisi olup yine de oje sürmek isteyenlere ve oje meraklısı ufak kızları olanlara öneririm. Benim gibi çok sık oje değiştirenler için de ideal olabilir, ancak tırnakta belli bir süre kaldıktan sonra soyularak çıkartılamaması diğer ojelere olan üstünlüğünü yok ediyor.

Ojeler bana değerlendirme amaçlı gönderildi. Ödemeli gelen paketin parasını veren babama, ojeleri İzmir'e taşıyan ablama, ondan alıp Amerika'ya getiren Aslı'ya çok teşekkür ediyorum. Yarın resimler geliyor, beklemede kalın.

9 Nisan 2011 Cumartesi

Wet 'n Wild Shine

Dün ufak bir karışıklık sonucu sunumun yok zannettim, rahatım nasılsa diye en sarısından bir oje sürdüm. O şekilde McCarthyism hakkında konuşmak biraz değişik oldu, ellerimi nereye koyacağımı bilemedim. Hava yağmurlu olduğu için resim çekemedim, o yüzden bugün size bir kaç Wet 'n Wild ojesi gösteriyorum. Soldan sağa Mauve Frost, Caribbean Frost, Rain Check, Wild Card:


En güzeli Caribbean Frost bence:

6 Nisan 2011 Çarşamba

NOTD: Zoya Breezi

Breezi is a one coater with a flawless formula. It is also a dupe for OPI Suzi Says Feng Shui, here is the comparison post.

Yaz sezonunu açtığıma göre yeni Zoya ojelerimden süreyim dedim. İlk denediğim renk Breezi:


Renk çok güzel bir puslu mavi. Formülü de kusursuz, üstelik tek kat yetti.


Bir de bu oje OPI Suzi Says Feng Shui'nin aynısı, şurda karşılaştırmıştım.

3 Nisan 2011 Pazar

NOTD: Orange Caramel "Bangkok City" Nails

B-B-B-Bangkok City, I can't stop... Here is a mani inspired by Orange Caramel's new single, Bangkok City. I used konad and the tape method to create the designs and added a fimo orange slice on my thumb.

Bir kaç gün önce After School'un alt grubu Orange Caramel'in yeni şarkısı Bangkok City çıktı. Eski çiçek-böcek şarkılarının tersine oldukça sıkı bir dans şarkısı olmuş, pek bir sevdim. Konseptleri de çok hoş, o yüzden hemen tırnaklarımı ona uygun olarak boyadım:


Serçe ve yüzük parmaklarımdakiler konad; orta ve işaret parmaklarımı ise bant metoduyla yaptım. Baş parmakta grubun adına uygun olarak fimo portakal dilimi kullandım. Özellikle orta parmaktaki deseni çok sevdim, başka zaman tüm tırnaklarımı o desenle süslemek istiyorum.


Big Bang'in yeni şarkıları da haftaya çıkıyor, o yüzden çok yakında tekrar Kore esintileriyle karşınızda olabilirim.

1 Nisan 2011 Cuma

NOTD: Avon Urban Grey

This was my base color for the spring break. Unfortunately I rushed out of the house to catch the train so I couldn't take any pictures of my colorful design on this. Urban Grey is the lightest gray in my collection. Unlike other Avons, the formula is a mess and I applied three coats for a smooth finish. There is a debate about the finish of this polish: I can guarantee that my bottle has zero shimmer.

Eski bir NOTD:


Urban Grey, çok açık bir gri. Diğer Avon'ların tersine formülü çok cıvık, üç kat sürmek zorunda kaldım. Bazıları bu oje için ışıltılı diyor ama benim şişemde bir adet bile pırıltı yok. Krem yani.


Bunu bahar tatilinden önce sürmüştüm, sonra da üstüne konad ile rengarenk desenler yapmıştım. Çok güzel oldu ama trene yetişmek için evden koşarak çıkınca resim çekemedim.