30 Ekim 2010 Cumartesi

29 Ekim 2010 Cuma

NOTD: BB Couture Moon Over Manhattan + Konad

I didn't have the chance to post this one before. I used ChG Hi-Tek to stamp over BBC Moon Over Manhattan. I really like how these two colors complement each other. This is day 4, so ignore the tipwear.

Geçen haftalarda yaptığım ama araya düğün vs. girdiği için göstermeye fırsat bulamadığım bir manikür geliyor bugün. Çok beğendiğim BBC Moon Over Manhattan ile üç gün geçirdikten sonra üstüne konad yaptım, şöyle bir şey oldu:


Kullandığım oje China Glaze Hi-Tek. İki rengi birbirine çok yakıştırdım ben.


Ojenin dördüncü günü olduğu için uçlarda biraz aşınma var, görmezden gelin. Son bir resim:

 
Bu günlük bu kadar.

27 Ekim 2010 Çarşamba

Ulta'da Bir Gün

Look who's in town: Yep, Ulta!

Evet, yurt genelinde ve yavru vatanda top atışları başlasın, Ultamız sonunda açıldı! Ben de tabi ki ilk günden "ojeeee" diye saldırdım. Resme yasak dediler ama James Bond teknikleriyle çektim yine de. Bu sefer resimleri büyük boy çektim, üstlerine tıklayıp yakından inceleyebilirsiniz.

China Glaze ve OPI'ın esas koleksiyonlarına dahil ojeler ile Ulta'nın kendi ojeleri:


China Glaze ve Orly'nin mevsimsel koleksiyonları; hangi arada ChG'in Vintage Vixen ojelerini bitirmişler anlamadım:


OPI'ın ana serisi, Shrek koleksiyonu ve mini setleri:


Burlesque gelmemiş daha. OPI'dan bir kaç başka koleksiyon ve Piggy Polish:


Bu marka sadece Ulta'da satıldığı için yakından hiç görmemiştim:


Daha çok Piggy Polish:


Essie ve Orly ojeler:


Essie'nin mevsimler serileri; sonbahar ojeleri sadece küçük boy vardı:


Bir de "drugstore brand" denilen markalar için ayrı bir "Nail Bar" yapmışlar. Burdaki ojeler, hatırladığım kadarıyla, Maybelline, L'oreal, Sally Hansen, Rimmel, LASplash, Revlon, Nicole by OPI ve Essence:


İnanmayacaksınız ama hiç oje almadan çıktım bu sefer. Daha yeni Transdesign ve American Apparel alışverişleri yaptığım için istediğim bütün ojelere sahibim şimdilik. Kış koleksiyonları çıkınca ne yaparım bilmiyorum ama.

Yalnız hazır gitmişken makyaj malzemesi bakayım dedim. "Brow Bar"daki kız kaşlarıma Bülent Ersoy havası verdi; "Eye Bar"daki kız ise göz rengime yakışacağına çok emin olduğu mor kalemle beni dayak yemişe benzetti. Diğer barlara uğramadan kaçtım ben de, onlara da uğrasam kim bilir belki Gollum olurdum.

25 Ekim 2010 Pazartesi

NOTD: Funky Fingers Screamin' Fuchsia

You have seen it under black light, so here are the daylight pictures of FF Screamin' Fuchsia. It is brighter IRL as usual. I used 3 coats to cover VNL.

Bu ojenin geceki halini dün göstermiştim, bugün de gündüz resimleri geliyor:


Üç kat sürdüm, mat kuruduğu için üstünde bir kat da cila var.


Normalde daha da parlak tabi ki ama kamera anca bu kadarını gösterebiliyor.

24 Ekim 2010 Pazar

NOTD: Funky Fingers Screamin' Fuchsia (Black Light)

Halloween Party + Neon Polish + Black Light = Epic Win
I wanted to match my conservative belly dancer costume with a neon pink, but I didn’t expect it to be this cool under black light. Stay tuned for daylight pictures.

Cadılar bayramı partisinde muhafazakar dansöz kılığına girdim, çingene pembesi olan kostüme uysun diye de pembe neon bir oje seçtim. Normal resimlerini yarın göstereceğim ama siyah ışık altında çok acayip bir şeye döndü oje, bakın:


Ben de dahil gören herkesin ağzı açık kaldı.

22 Ekim 2010 Cuma

NOTD: China Glaze Mistletoe Kisses

This is two coats of ChG Mistletoe Kisses from its 2010 Christmas collection. It is nice, that’s all.

Bugünkü ojem China Glaze'in 'Tis the season to be Naughty and Nice adlı  2010 Noel koleksiyonundan Mistletoe Kisses:


Yumuşacık yeşil bir sim canavarı kendisi. Resimde iki kat sürülmüş halini görüyorsunuz.


Güneşte de görelim:


Bu haftasonu gideceğimiz cadılar bayramı partisi için Lady Gaga kostümü hazırlamıştım, hatta Aslı arkadaşıma da Beyonce olması için baskı yapıyordum ki beraber Telephone klibindeki gibi olalım. Ama kostümü giymemle o şekilde insan içine çıkamayacağımı anlamam bir oldu: Tam olarak ona giyinmek denmezdi zaten. Şimdi yeni kostüm arayışı içindeyim, bakalım son dakika ne uyduracağım. Daha önce de Kızılderili, geyşa, Oz Büyücü'sündeki Dorothy ve melek olmuştum.

21 Ekim 2010 Perşembe

NOTD: OPI Extra-Va-Vaganza!

OPI Extra-Va-Vaganza from Burlesque collection is a multi-colored glitter bomb in clear base where the dominant color of the particles is orange. I used one thin, one thick coat for full coverage, but I had a severe case of chipping. I need to try it again with a different base coat.

OPI'ın 12 ojeden oluşan yeni Burlesque koleksiyonunun yarısının rengarenk simli ojelerden oluşacağını duyunca nasıl heyecan yapmıştım tahmin edersiniz. Dün gösterdiğim gibi üç tanesini aldım ve içlerinde ilk denediğim Extra-Va-Vaganza! oldu:


Bir normal, bir kalın kat ile tüm tırnağı kaplayabildim. Rengarenk simlerden en baskını turuncu olduğu için oje o renk gözüküyor ama yakından bakınca diğer renkleri de görebiliyorsunuz.


Çikolatanın süte, Öykü'nün sime doyduğu an:


Yalnız şöyle bir durum var; bu oje bende aşırı çabuk soyuldu. Simli oje avantajını kullanıp soyulan yerlere tekrar yama yaptım ama ben yamadıkça oje kenarlardan dökülmeye devam etti. Bunu başka bir temel kat ile tekrar denemem lazım.


Yarın da China Glaze'in Christmas ojelerinden biri geliyor. O da simli tabi ki.

20 Ekim 2010 Çarşamba

TD, Tekrar Deneyelim mi?

Another haul: I got 3 from ChG 'Tis the Season to be Naughty and Nice collection, 3 from OPI Burlesque (they all have scratched caps), and 3 more from NYS. I dunno how, but I also found my long-time lemming Misa DSM. I already have dupes for it, but who cares? DSM is mine! [Insert evil laugh here]

Belki hatırlarsınız, Transdesign bana çok büyük bir yamuk yapıp Orly Fx ojelerimi göndermemişti, ben de onunla yollarımı ayırmıştım. China Glaze'in Christmas koleksiyonu çıkınca dayanamadım, ona bir kez daha şans vermek istedim. Bu sefer istediğim bütün ojelere kavuştum, mutluyum. Soldan sağa Mistletoe Kisses, Little Drummer Boy, Mrs Claus:


Yeşil ve kırmızı olanlara bayıldım; hem renkleri çok tatlı hem de simliler. Ama lacivert oje beni hayal kırıklığına uğrattı. Aslında ojede suç yok, TD'nin sayfasındaki resme bakarak almıştım bunu, resimle alakası yokmuş. Bakın:


OPI'ın başrollerini Christina Aguilera ve Cher'in paylaştığı Burlesque filmi için piyasaya sürdüğü ve adını filmden alan seriden de üç tane simli kaptım. Sparkle-icious, Simmer & Shimmer ve Extra-va-vaganza!:


TD'nin yeni olayı OPI ojelerin seri numaralarını kazımak.

                                      
Hazır almışken bir kaç tane de New York topladım. Multi Glitter, Hot Baby Blue, Angel Dream:                                                                                                    


Son ojeyi utanarak gösteriyorum çünkü o renkten zaten evde bir kaç tane var. O zaman neden aldın çocuğum diye sorabilirsiniz, ama yeminle ben bu ojeyi bir yıldır arıyordum. Sürekli stok dışı gözüküyordu, o yüzden ona uygun alternatifler bulmuştum. Sitede karşımda görünce sanki yıllar sonra ilk aşkıyla karşılaşan biri gibi hissettim, üstüne atlayıverdim. Misa Dirty Sexy Money:


Yarın düğünde sürdüğüm OPI Extra-va-vaganza! ojenin resimleri geliyor; bekleyin.

19 Ekim 2010 Salı

Kardeş Değillermiş

We are back from the wedding. Here is a sneak peak of what is coming up on the blog: OPI Burlesque polishes. (Honey, look: You are famous now! Well, at least your three fingers.)

Baba, oğul ve kutsal ruh adına çiftimizi evlendirdik, geldik. Kilisedeki töreni çok sevdim; kadının erkeğin kaburgasından yaratılmasıyla olaya girip sadakat duasıyla seremoniyi bitirdiler. Arada ilahiler okundu, papaz çiftimizi kutsadı falan. Aşağıdaki resimde İncil'den neler okunduğunu görebilirsiniz.


Resepsiyondan önce ben yüzüğümü kaybedip küçük çaplı bir kriz yaşadım, sonra bulduk neyse ki. Bizim üstü şekerle kaplı bademden oluşan nikah şekerlerimiz var ya, İtalyanlar'da da aynı olay varmış, herkesin masasına bırakmışlar. Ayrıca bize hediye olarak birer zeytinyağı ve sirke de yaptırmışlar; şişelerin üstünde çiftin baş harfleri ve evlilik tarihleri var. Daha bir sürü detay var ama arkadaşımdan şimdilik bu kadar resim alabildim.


Olayı tekrar ojelere bağlarsak bu da önümüzdeki yazılar için "Sneak Peak" olsun: Hem kendime hem de bir arkadaşa sürdüğüm OPI'ın yeni Burlesque ojeleri.

15 Ekim 2010 Cuma

Durun, Siz Kardeşsiniz

We are heading to Williamsburg to attend a wedding so there won't be any posts for a few days. Until then, take care!

Bir kaç gün yazı olmayacak; yakın bir arkadaşımız evleniyor ve bu haftasonu Williamsburg yollarına düşüyoruz. Benim için heyecanlı bir durum, çünkü ilk defa bir arkadaşım evlenirken yanında olacağım. Türk arkadaşlarımın hepsi evlenmek için benim yaz okuluna kaldığım yılı seçtikleri için hiç bir düğüne gidemedim; burda zaten kimsenin acelesi olmadığından evlenen de yoktu. Neyse, bakalım Katolik törenleri nasıl oluyormuş. Ne giysem acaba?

14 Ekim 2010 Perşembe

Ünlüler ve Oje: Miss A

I already talked about 2NE1’s comeback nails, now it is Miss A’s turn. Their debut song Bad Girl, Good Girl was so badass that I became an instant fan when I first heard it this summer. I was expecting a similar song as a follow-up, but Breathe turned out to be all rainbows and unicorns. I still enjoy it, though I really didn’t like their nail polish choices for the MV: Two blacks, one baby blue and a frost. I’d pick neon colors instead.

Bugün yine Sezen Cumhur Önal edasıyla "Öykü ile Uzak Doğu Esintileri" köşemize geri dönüyorum. Konuğumuz, 2NE1'dan sonraki favori Koreli kız grubum Miss A. Bu dörtlü aslında çok yeni sayılır, ilk singleları olan Bad Girl, Good Girl daha yazın çıktı. Ben de o şarkıyla tav oldum zaten bunlara. Aynı 2NE1 gibi sağlam, tuttuğunu koparan bir imajla da desteklenince ikinci mini albümlerini heyecanla beklemeye başladım. Yeni şarkılarını ilk duyduğumda önce kulaklarıma inanamadım; ben ilk çıkışları gibi sert, yabancıların "fierce" diye tabir ettiği bir şeyler bekliyordum. Tam tersine oldukça eğlenceli olmuş bu seferkiler, sevdim yine de. Üstüne zaten sevimli mi bir sevimli klipleri geldi ki bugünkü resimlerimiz o klipten. Oje seçimlerini hiç beğenmedim; hem şarkının hem de klibin ruhuna uygun olarak neon sarı, yeşil, en azından turuncu falan beklerdim ben. Breathe adlı klipten bir an:


Favori elemanımla başlayalım. Grubun rapçisi olan Çinli Jia, klipte hem siyah reggae saçlı şapkası, hem de siyah ojeleriyle gözüküyor:


Bu kızı çok sevdiğim için bir resmi daha geliyor:


16 yaşındaki Suzy'nin de tırnakları siyah. İlerde çok can yakacak gibi gözüküyor bu kız.


Grubun en popüler elemanı Min, klibin havasına daha uygun şekilde pastel mavi bir oje seçmiş.


Bence grubun en güzeli olan Fei ise manikür konusunda beni hayal kırıklığına uğrattı. O sedefli ojeler hiç olmamış.


İçinde zebra bile olan klipleri o kadar eğlenceli ki canım sıkıldıkça açıp danslarına eşlik ediyorum. Amuda kalkma kısmı hariç geri kalanları öğrendim bile. İzlediğinizde siz de yerine duramayacaksınız, eminim.

Breathe:


Haydi şimdi beraber söylüyoruz: No oh, no oh, no oh, oh I can't breathe!

13 Ekim 2010 Çarşamba

NOTD: BB Couture Moon Over Manhattan

I can’t even explain how much I liked this polish. It is a muted blue with insane shimmer. Some say this is micro glitter, I dunno. The formula is superb and one coat was enough for full coverage. Plus, it smells really nice for a polish, like Nubar. If I really have to complain about anything, it would be that black shimmer particles which are visible in the bottle can’t translate onto the nail; but who cares? This is just gorgeous.

Gece oje kutularımın başına geçip bir sonraki rengimi seçmeye çalıştım ama beceremedim. Panik halde Aslı arkadaşıma mesaj attım ne denesem diye, o da ne zamandır mavi sürmediğimi söyledi. Sonunda çok önce alıp sürmeye kıyamadığım BB Couture'lerimden birini seçtim; Moon Over Manhattan:


Şu güzelliğe bir bakar mısınız? Hem soluk koyu bir mavi, hem de içinde ışıltılar var. Deli oldum resmen.


Formül mükemmel, resimde gördüğünüz tek bir kat. Üstelik içinde kötü kimyasallar olmadığı için güzel de kokuyor, aynı Nubar gibi.


Bir tek şişenin içinde gözüken siyah pırıltılar tırnakta belli olmuyor ama olsun, böyle de çok ama çok güzel bu oje. Benden yıldızlı pekiyi.


BB Couture, satışlarını internet üzerinden yapan küçük bir firma olduğu için çok insanın bildiği bir marka değil. Ben de bir kaç yabancı blogta görüp beğenmiştim ama o sıralar pahalı gelmişti. Bir gün ufak  bir promosyona denk geldim, abartıp sekizini topladım. İyi ki de yapmışım. Sitesinde yurtdışından da sipariş aldıkları yazıyor, göz atmakta fayda var.

11 Ekim 2010 Pazartesi

NOTD: Funky Fingers Moonwalk

I wanted to go goth today and picked FF Moonwalk. Big mistake. The formula was just terrible and I gave up after one coat. The surface was bumpy even after applying a top coat and I had chips within hours. Luckily I own CC Revvvolution, so next time I want to wear a dark holo I’ll just grab that.

Dün gösterdiğim mutlu pembeden sonra hazır tırnaklarım da kısayken siyaha döneyim dedim. Funky Fingers Moonwalk:


Holografik simli siyah oje. Tek kat sürdüm ama formül rezaletti, resmen ojeyle savaş verdim.


Rengarenk simler güneşte çok güzel gözüküyor:


Bunu da odaksız çektim:


Öğlen ojeyi sürdüm, resimleri çektim. Öğleden sonra bir baktım ki iki tırnağım kenarından soyulmuş. Uzun süredir ilk defa soyulma sorunu yaşıyorum, kısmet.


10 Ekim 2010 Pazar

NOTD: Diamond Cosmetics Cotton Candy

Our department secretary, who is a breast cancer survivor, has this picture on her door. Isn’t it cute? My month appropriate polish is Diamond Cotton Candy from 2009 Summer collection. I used two coats and it dried really fast thanks to Poshe. The shimmer is hardly visible even under sunlight though.


Bundan yıllar önce hapishanede geçen Oz diye bir dizi vardı, bayıla bayıla izlerdim. Dizide en sevdiğim karakter olan yakışıklı ve sinsi Ryan O'Reily'ye meme kanseri teşhisinde bulunduklarında çok şaşırmıştım, bu hastalığa erkeklerin de yakalanabileceğini bilmiyordum. Cahillik işte. Neyse ki her yıl Ekim ayındaki meme kanseri bilinçlendirme çalışmaları sayesinde her türlü detayını öğrendik. Bugünkü ojemi de konuyla alakalı olarak pembe seçtim. Diamond'ın 2009 yaz koleksiyonundan Cotton Candy:


Adı gibi şirin bir pembe. Çok bir numarası yok ama, içindeki ışıltılar güneşte bile zor belli oluyor.


Formülü güzel. İki kat sürdüm, bir kat Poshe ile hemen kurudu. Yine meme kanserine dönecek olursak bilinçlenin, bilinçlendirin. Bir de lütfen göğüs kanseri demeyin, yok öyle bir şey.

9 Ekim 2010 Cumartesi

Yeni Bir Mim

I've been tagged!

Sevgili Joey Potter tarafından mimlenmişim, hadi bakalım:

1) Lakabın var mı, varsa nedir?
Yok aslında. Sadece bir arkadaşım rengimden dolayı bana Pamuk der.

2) Son zamanlarda diline dolanan şarkı?
Beast - Soom. Küçüklüğümün Michael Jackson şarkılarını hatırlıyor, uydura uydura söylüyorum.

3) En son ne zaman ve neye/kime aşık oldun?
Tumblr. Girdim, çıkamıyorum.

4) En son izlediğin film/okuduğun kitap?
Film: The Social Network. Hani şu facebook filmi. Şiddetle tavsiye edilir, çok iyiydi. Sanırım ben bunu Inception'dan bile daha çok beğendim.
Kitap: Charlaine Harris - Dead in the Family. True Blood'ın konusunu aldığı kitap serisinin sonuncusu. Gittikçe kötüleşiyor, çok hayal kırıklığına uğradım.

5) Son zamanlarda en çok özlediğin?
Ailem tabi ki, aramızda koca okyanus var :(

6) Bir günlüğüne ünlü biri (oyuncu/şarkıcı/politikacı vs) olma hakkı tanınsaydı kim olurdun?
Buna eskiden hep Nicole Kidman diye cevap verirdim, ama artık almayım.

7) Yarın sabahki ilk planın?
Genelde "sabah" ve "Öykü" kelimeleri aynı cümlede geçmez ama ofisimde tezimi yazmaya çalışıyor olacağım inşallah.

8) En sevdiğin huyun?
Bilemedim şimdi. Çok iyimser bir insanımdır, o olabilir.

9) Şu anki bölümünde/mesleğinde olmasan ne olurdun?
Jeoloji okumak isterdim. Taşlar, mineraller falan çok ilgimi çekiyor.

10) Okurken zevk aldığın 3 blog?
GFC ile izlediğim tüm blogları severek okuyorum, hangi birini yazayım?

Bu tür mimleri okumayı çok seviyorum, böylece takip ettiğim blogcuları biraz daha yakından tanımış oluyorum. Bu seferki benden ojecilere gitsin: Zuzu, Oje Delisi, Nemo Latte, Deniz, Dilek, Gökü, Tayyibe. Unuttuğum yoktur umarım.

7 Ekim 2010 Perşembe

NOTD: L.A. Girl Matte Alpine Green + L.A. Girl Electric Guitar

 L.A. Girl Electric Guitar is my cheap alternative to Chanel Illusion D'or. It is a bit bronzer than it, but it totally filled my lemming.

Chanel ojelere o kadar para vermemek için benzerlerini daha ucuz markalarda bulmaya çalıştığımı, gerektiğinde evde kendim yaptığımı biliyorsunuz. Sırada yazın başında çıkan Noir Et Or Paris-Shanghai koleksiyonundaki Illusion D’or adlı ojenin kopyasını bulmak vardı. Bu altın renkli simli oje, içinde daha büyük ve mavi sim parçacıklar da bulunduruyor; zuzu daha önce göstermişti. Benim göstereceğim alternatif ise L.A. Girl Electric Guitar:


Gördüğünüz gibi bu oje Chanel'inkine oranla daha bronz duruyor ama içindeki simler olsun, büyük parçalar olsun, ondan geri kalan bir yanı yok. Hatta bu büyük simler yanardöner olduğu için artısı bile var sayılabilir.


Bu ojeyi başka renklerin üstüne sürmek için almıştım ama kendi başına da sürülebilecek kadar pigmentliymiş. Resimlerde incecik tek bir kat görüyorsunuz.

 
Electric Guitar, L.A. Girl'ün Rock Star koleksiyonundan. Aynı seriden daha önce Addict adlı süper ojeyi göstermiştim. Bunlara yine Cherryculture'dan ulaşabilirsiniz.
 

Bu arada dün şu facebook filmi The Social Network'ü izledim, şiddetle tavsiye edilir. I don't torture chickens!