30 Eylül 2010 Perşembe

Ünlüler ve Oje: 2NE1

Today's "Celebrities and Nail Polish" post features the famous K-Pop band 2NE1. What I really like about them is that instead of singing happy pop songs like other girlbands, they incorporate hip-hop and R&B. Their anticipated album hit the market a few weeks ago and the girls are now promoting it with three different MVs. I took some screenshots whenever I spot their nails. Just like their debut era, they are rocking dark colors, which looks perfect with their street style. I heart them a lot.

2NE1, Güney Kore'nin en popüler müzik gruplarından biri. Diğer kız grupları gibi mutlu pop şarkıları söylemek yerine daha hiphop ve R&B ağırlıklı bir tarzları olduğu için benim favorim durumundalar. Merakla beklenen albümleri bir kaç hafta önce görücüye çıktı ve şimdi tam üç farklı kliple promosyonlarına devam ediyorlar. Kliplerde kızların tırnaklarını gördükçe resimlerini aldım, bugün onları göstereceğim. Resimlere tıklayıp büyütebilirsiniz.

Süper eğlenceli şarkıları Clap Your Hands için çektikleri klipte barut grisi tırnaklar gördüm:


Sandara'nın kıyafeti ve makyajı değişiyor, ama ojeleri aynı kalıyor:

 
Minzy her zamanki siyah ojeleriyle karşımızda:


Bu kız daha 16 yaşında, gördükçe yanaklarını sıkasım geliyor.


Klibin sonunda albümün ismi olan "To Anyone" yazısına lacivert ojesiyle parmağını sokan grubun lideri CL:


Go Away adlı şarkılarının klibi film gibi izleniyor. Burda esas kızımız CL'in mavi tırnaklarını görüyoruz:


Teselli eden yakın arkadaş rolündeki Minzy ise işaret parmağına vurgu tırnak yapmış, değişik olmuş:


Autotune olayının dibine vurdukları Can't Nobody adlı şarkılarına çektikleri klipte yine koyu renkli ojeler gözümüze çarpıyor:


CL'den bir başka manikür:


Minzy şarkının burasında yine siyah ojeleriyle "Ben kötü bir kızım, ama iyiyim de" diye dans ediyor:


Sandara'nınkiler sanki bordo ama tam yakalayamadım:


Grubun son elemanı Bom'un sesine hastayım. Yeni imaj olarak saçlarını da kızıl yapmış, çok güzel olmuş. Onu gördükçe benim de yeniden kızıl olasım geliyor:


Bu kadar konuştuk; bari kliplerini koyayım, tam olsun.
 
Clap Your Hands:
 
 
Go Away:
 
 
Can’t Nobody:


Bugün de "Öykü ile Uzak Doğu Esintileri" adlı köşemizin sonuna geldik, bir dahaki programa kadar kendinize iyi bakın.

29 Eylül 2010 Çarşamba

VOTD: Nfu Oh 51

Youtube alternatifi olarak Vimeo da veriyoruz.


MAC'in "Kapanın elinde kalıyor" diye tanımlayabileceğimiz satış politikasından nefret ediyorum. Mesela Disney koleksiyonu iki gün önce akşam 7'de satışa çıktı. Gelen onay emailine göre ben tam 7.25'te sipariş vermişim. Yeni okudum, 8'den sonra sipariş verenlere bugün "Stokta kalmadı canlar" diye mailler gitmiş. Hatta bazılarına gitmemiş, telefon edip öğrenmişler. Bana öyle bir mail gelmedi ama sitesinde siparişim hala "pending" gözüküyor. Oturduğum yerde stres oldum şimdi. Bakalım ojeme kavuşabilecek miyim?

28 Eylül 2010 Salı

NOTD: Nfu Oh 51

This is two coats of Nfu Oh 51, which is undoubtedly the most popular color of the brand. I was slightly underwhelmed with it at first, since it was just this warm purple with flakies. Nice, but not extraordinary. I couldn’t really see the flakies changing from yellow to green and then to pink and purple during the day and it was total bummer. I never knew the polish would come to life indoors and show this rainbow of flakies on a much cooler base.  Now, that is something. Next time I will use three coats to have more depth.

Ben bu ojeyi Joey Potter için sürdüm. Alıp almamak konusunda kararsız kendisi, sanırım bugünkü resimlerden sonra doğru cevabı bulur. Karşınızda Nfu Oh'nun tartışmasız en popüler rengi olan 51:


Ojeyi tarif edecek olursak, gündüz gözüyle pullarla kaplı sıcak tonlu bir mor gibi duruyor. İtiraf ediyorum, ojeyi sürüp resim çektiğimde biraz hayalkırıklığına uğramıştım. Herkesin övüp övüp bitiremediği bir oje olduğu için bundan daha fazlasını bekliyordum.


Güneşte çektiğim resimde tırnak çizgim gözükmüş, ama normalde çok farkedilmiyordu:


Tamam, böyle de güzel ama her yerde okuduğum o rengarenk pulları bir türlü görememiştim, ta ki akşam olup kapalı mekanda tırnaklarıma tekrar göz atana kadar:


Evet, pullar gerçekten yeşilden sarıya, ordan pembe ve mora dönüyormuş.


Ayrıca pullar yeşile dönünce ojenin taban rengi de daha mavimsi duruyor:


Ojeyi iki kat sürmüştüm ama üçüncü bir katla daha güzel olur diye düşünüyorum; derinlik katar.


Bunu aldığım web sitesinin uluslararası sipariş olanağı da var diye biliyorum, ama uygun olmazsa Marjo Avrupa'dan nasıl alabileceğiniz anlatmıştı, oraya bakın.


Neyse, sonuç olarak 52 ve 44'ü daha önce göstermiştim, meşhur Nfu Oh 51 de böyle bir şeymiş. Siz söyleyin şimdi, Joey bunlardan alsın mı almasın mı?

27 Eylül 2010 Pazartesi

Oje Kardeşliği 2

Here comes another group photo post.

Bugün bir başka grup fotoğrafı geliyor. Mordan başlayarak saat yönünde Nfu Oh 51, Essie Macks, Zoya Carmen, Orly Goth, Essie Eternal Optimist ve bir giyim mağazasından alınmış Bonita marka adsız bir oje:


Aslı arkadaşımı model olarak kullanmaya devam ediyorum. Çok sevdiğim BCBG çantası ile Orly Goth'un yakın çekimini aldık:


Yarın hangi ojeyi göstereceğimi de anlamışsınızdır. Bir sürü resim ve video geliyor, bekleyin.

24 Eylül 2010 Cuma

Konuk NOTD: Flormar Skittles

Today I have a guest NOTD from a reader. She used Flormar polishes to create this cool skittles mani.

Bugünkü bonibonlarımız sadık okuyucum Melike'den geliyor. Kendisini rakı beyazından kurtarıp şu hallere soktuğum için mutlu ve gururluyum. Önce rengarenk ojelere göz atalım:


Bu da tırnaktaki görünüşleri; ben çok beğendim:


Bu Melike'nin bayram manikürü. Kullandığı ojeler baş parmaktan küçük parmağa N007, 401, N009, 407, N002. N harfiyle başlayanlar yeni neon serisinden ojeler.
 
 
Bu ojelerin hiç biri bende yok, döndüğümde toplarım artık. Melike'ye kocaman öpücükler!

Image and video hosting by TinyPic
Baby Yoogeun trying to kiss Taemin

23 Eylül 2010 Perşembe

NOTD: Zoya Zara

Today I match my nails to my new blog color. This is two coats of Zoya Zara from 2008 Winter collection Flourish. The lilac base looks warmer on my nails than the bottle color, but the golden shimmer is just exceptional. Too bad that it made my hands look paler, it is very unlikely I’ll ever wear this again.

Bugünkü ojem bloğumun yeni rengine uyumlu oldu. Zoya'nın 2008 kış koleksiyonu Flourish'ten Zara:


Türk kızları olarak zaten Zara adını duyunca heyecan yaptığınızı biliyorum, ama bu oje de kendi çapında heyecan verici. Ellerimde şişedekinden daha sıcak duran leylak rengi bir tabanı var, ama asıl ilginç kısım ojenin içindeki altın renkli pırıltılar. Bunlar o kadar belirgin ki fazla aydınlatılmamış ortamda bile görülebiliyorlar.


Her zamanki Zoya formülü, iki kat sürdüm.


Ojenin çok ama çok güzel olduğunun farkındayım, ama ne yazık ki benim ellerimi aşırı soluk gösterdi. Biz ayrı dünyaların insanıyız demek istiyorum.

22 Eylül 2010 Çarşamba

NOTD: Wet 'n Wild TV Skittles Reloaded

This is another take on Wet ‘n Wild TV skittles. I used three polishes for layering; Kauai, Barbados ve Bora Bora from Wet ‘n Wild resort-themed LE collection. I layered Kauai on green and blue and matched the others with the base color. I am underwhelmed about these, probably I’ll use them for frankening.  Btw, I came up with a few names for future TV series inspired polishes, too bad I couldn’t be creative about Dexter. All I know is that it should be red.  

Eğer tekrar dizilerle alakalı bir oje serisi çıkarsa diye takip ettiklerimden esinlenip isimler ve renkler buldum:

Gossip Girl / Gossip Pearl: Işıltılı krem rengi
Legend of the Seeker / Legend of the Pinker: Işıltılı toz pembe
Vampire Diaries / Sapphire Diaries: Mavi ışıltılı koyu safir mavisi
Spartacus Blood and Sand / Spartacus Blush and Sand: Pembe ışıltılı kum rengi
Dexter / ? : Buna bir isim uyduramadım ama renginin kesinlikle kırmızı olması gerek.

İki gün önce gösterdiğim Wet 'n Wild ojeleri alırken yine aynı markadan tatil temalı bir başka koleksiyonu da bulmuştum. Bunlardan üç tanesi şeffaf, ışıltılı ojelerdi. Hatırlayalım; Kauai, Barbados ve Bora Bora:


Mavi olanı hem mavinin hem yeşilin üstünde denedim, diğer ikisi de kendi renklerinin üstüne sürdüm:


Hepsini iki kat sürdüm ki pırıl pırıl olsunlar. Bu arada baş parmağımda bir değişiklik yok, aynı gümüş oje duruyor.


Serçe parmağım da olaya dahil olsun:


O kadar ışıltı dedik, bir de güneşte görün:


Son bir resim:


Çok bayılmadım bunlara. Zaten minicik ojeler; büyük ihtimalle franken/ev yapımı ojelerde kullanırım artık.

20 Eylül 2010 Pazartesi

NOTD: Wet 'n Wild TV Skittles

I spent the weekend with a Wet ‘n Wild skittles mani. All the polishes are from the TV Series themed collection. Silver on the thumb is one coat, green on the pointer is two, while the rest are three coats. You can see the lovely shimmers on the last picture. Gray's Anatomy is a bit flat but I liked the others, especially the blue one.

Daha önce Wet 'n Wild'ın dizilerden esinlenerek çıkarttığı bir koleksiyondan bahsetmiştim. Nasıl olsa hepsini teker teker sürmeye vakit gelmeyecek diye bu haftasonumu skittles/bonibon bir manikürle geçirdim. Önce ojeleri hatırlayalım; soldan sağa How I Met Your Magenta, Saved by the Blue, Buffy the Violet Slayer, Sage in the City, Gray's Anatomy:


Bu da tırnaktaki halleri:


Baş parmaktaki gümüş oje tek kat, işaret parmağımdaki yeşil oje iki kat, diğerleri üç kat.


Her zamanki pozumu verdikten sonra bir de küçük parmağımı kadraja sokayım:


Bütün ojeler ışıltılı. İçlerindeki pırıltıları güneşte güzelce yakalayabildim:


Gümüş olan biraz bayık durdu ama diğerlerini sevdim, özellikle maviyi.

17 Eylül 2010 Cuma

NOTD: Color Club Untamed Luxury

This polish is just gorgeous; it is not surprising why Color Club chose it as the star of the collection. It is a teal glitter in a teal jelly base, but the glitter is very dense so I can’t really see the base on my nails after two coats. I corrected the color using photoshop, but I also added an unaltered photo at the end so you can have a comparison with other swatches on the web. Personally I am ok with inaccurate pictures as long as the blogger explains how the polish looks IRL compared to the picture like greener, warmer etc; but I feel disappointed when the blogger doesn’t even care about it, which is disrespectful.

Color Club'ın bir geleneği var, bir koleksiyondaki en güzel renk o seriye adını verir diye. Aynı şey yeni sonbahar koleksiyonu için de geçerli, bakınız Untamed Luxury:


Ben internetten sipariş verirken bunu almamıştım ama BBB'de karşıma çıkınca resmen üstüne atladım, Aslı arkadaşım şahit.

 
Fotoğraf makinem bu rengi olduğundan daha mavi çıkarttığı için photoshop yardımı ile gerçekte nasıl gözüküyorsa o hale getirdim. Dün de dediğim gibi turkuaz bir sim bombası kendisi. İki kat sürdüm ve bu kadar sime rağmen yüzey pürüzsüz kaldı.
 
 
Bu oje beni çok ama çok mutlu etti, artık bir süre tırnaklarımdan çıkartmam bunu.
 
 
Oje bloğu tutmanın ne kadar emek isteyen bir şey olduğunu bilen biri olarak bu işe zaman harcayan herkese karşı saygı duyuyorum. Ama fazlasıyla rahatsız olduğum bir konu var, o da ojenin gerçek rengiyle alakasız bir resim koyup altına hiç bir açıklama getirmemek. Tamam, fotoğraf makineleri mor, turkuaz gibi renkleri tam yansıtamıyor ve herkeste renk ayarlayıcı program olmasını beklemiyorum; ama insan altına en azından "Bu oje aslında daha yeşil, daha sıcak tonlu" falan yazar, değil mi? Aynı şey bu oje için de geçerli, eğer nette adını aratırsanız çıkacak resimlerin çoğu mavi renkte. Bazı yazarlar gerçekte böyle gözükmediğini açıklamışlar, bazıları uğraşmamış bile. Çok ayıp. Referans için bir de photoshopsuz halini koyayım da karşılaştırabilesiniz:

16 Eylül 2010 Perşembe

Essie'ye Niyet, Revlon'a Kısmet

I am still waiting for Essie fall collection to appear in BBB. I checked again two days ago and came home with three glittery polishes instead. I got Color Club Untamed Luxury, Revlon Galaxy and Revlon Star. Galaxy is the black one.

Essie'nin sonbahar koleksiyonu bu hafta itibariyle Türkiye'de satışa çıktı, detaylı bilgilere şurdan ulaşabilirsiniz. Ortada şöyle bir durum var ki siz bunlara benden önce sahip olabilirsiniz, çünkü ben bu serideki yeşili artık rüyalarımda görecek hale gelmişken BBB'de hala bulamıyorum. Daha iki gün önce bakmaya gittim, yoktu yine. En azından gitmişken boş çıkılmaz diye simli ojelerime yenilerini ekledim:



Color Club'ın sonbahar koleksiyonuna adını veren Untamed Luxury, turkuaz bir sim bombası:


Yine uzun süredir aradığım diğer iki oje de Galaxy ve Star, ki bunlar benim ilk Revlon ojelerim:
 
 
Bugün hemen Untamed Luxury'yi sürdüm, şu anda denizkızı edasıyla süzülüyorum. Resimler için yarını bekleyin.

15 Eylül 2010 Çarşamba

NOTD: China Glaze Pink Underground

This is one of my first ChG polishes, Pink Underground from Fall 2008 Operation Colour collection. I always preferred cool-toned pinks over others and this Barbie pink doesn’t disappoint. I couldn’t manage to capture the blue shimmer in the pictures though, let’s just assume that it is there. On a related note, my new officemate is already hooked on nail polish after spending a week with me. She is from China, so I had to clarify that ChG is in fact an American brand. You can see her trying Pink Underground on the last picture. It looked great on her too. 喜的女孩!

Bugün sizlere China Glaze'den aldığım ilk ojelerden biri olan Pink Underground'u göstermek istiyorum. Kendisi 2008 sonbaharında piyasaya çıkan Operation Colour adlı koleksiyondan:


Serin tonlu pembeleri her zaman diğerlerinden daha çok sevmişimdir. Böyleleri gözüme daha hoş geliyor.


Bu ojenin özelliği içinde mavi pırıltılar barındırması. Bunları resimde yansıtmayı pek beceremedim, ordalarmış farzedin.


Çok kötü bir arkadaşım. Ofisi paylaşalı daha bir hafta olmasına rağmen yeni Çinli arkadaşı da oje bağımlısı yaptım. Şurda onun da oje sürme çabalarını görüyorsunuz. Arka plandaki makale ile de "Hem süsleniriz, hem okuruz" mesajı veriyorum bakın.
 
 
Tabi önce ona bu markanın adında Çin yazmasına rağmen Amerikan malı olduğunu anlatmak durumunda kaldım. Ulta açılınca onu da ChG almaya götüreceğim, söz verdim.