31 Mayıs 2010 Pazartesi

H&M, Golden Rose ve Samantha

Please scroll down for English.

Haftasonu maceramızdan yorgun argın döndük. Bu sefer kendimi tuttum; Sephora ve Claire's mağazalarına uğramama rağmen bir şey almadan çıkmayı başardım, ama aynı şey H&M için geçerli değil. Artık burdaki H&M mağazaları da kozmetik ürünler satmaya başlamış, uzun zamandır sabırla okyanusun bu yakasına da gelmelerini beklediğim ojelerinden buldum. Çok abartmadan deneme amaçlı sade bir oje aldım, adı Cha Cha:


Tam arkadaşlarım "Yine mi oje?" diye çıkışırken birden Golden Rose'un koskoca standına rastladık. Marjo ve Lydia'da okumuşsunuzdur; bir Türk markası olan Golden Rose artık Amerika'da da satışta. İnternet sitesinde görebileceğiniz üzere Türkiye'de bulunmayan holografik ve yanardöner ojeler bile mevcut. Bu durum bana biraz Alman markası Essence ojelerin Amerika'da Almanya'dan daha ucuza satılmasını hatırlattı. Standdaki ojelerin fiyatı $4.95 idi, internetten yarı fiyatına sipariş edebileceğim için bir şey almadım.

Sonra kızların oy çoğunluğuyla Sex and the City'yi izledik. Sarah Jessica Parker'ın gitgide çirkinleşmesi ama Kim Catrall'ın gitgide güzelleşmesi çok ilginç. Filmde en çok dikkatimi çeken şey Samantha'nın sürekli değişen manikürleriydi. Benim aklımda kalanlar beyaz oje, kırmızı oje, altın renkli minx, altın minx üstüne kırmızı ruffian, mavi taşlarla süsleme, turkuaz süsler. Bu arada film boyunca kahkahalar atıp sonunda "İdare eder" diyen erkek kısmına bir çift lafım var: Pozcular sizi.

I spent the weekend in and around Washington DC. Since there is no H&M where I live, it is generally my first stop when I travel. I was positively surprised to find out that the brand started carrying the nail polishes I had been dreaming about for a long time, like Bella's Choice. Yet, I ended up buying only one called Cha Cha. See the picture above.

Another treat of the shopping mall was the huge Golden Rose stand. FYI, it is a Turkish brand which entered the US market very recently. Oddly, I have never seen some fancy polishes they offer here, like the holographic ones. You can check the whole collection here but their swatches totally suck.

Since we had a girl majority, we also watched Sex and the City 2. The movie was very funny as expected but I was so distracted by Samantha's perfectly manicured nails. She rocked minx and rhinestones, god bless her.

29 Mayıs 2010 Cumartesi

NOTD: Zoya Charla

Please scroll down for English.

İşte kendimi deniz kızı gibi hissetmemi sağlayan Zoya Charla:


O kadar güzel bir oje ki bir sürü resmini çekmek istedim.


Genelde oje bloglarında bu oje için mavi deniliyor ama bence turkuaz daha uygun. Ama zaten ortama göre mavi ve yeşil arasında gidip geliyor.


Charla en sevdiğim ojeler listesinde başa oynayabilir sanırım.


Simler küçücük, "microglitter" diyorlar bunun için, o yüzden tırnak yüzeyi tamamen pürüzsüz duruyor.


Bu arada OPI'ın Flutter adlı yeni koleksiyonundan bir oje, adı Catch Me in Your Net, Charla'nın kopyasıymış. Zoya bulamazsanız onu arayın. Ama ben bu ojeyi iki kat sürdüm, OPI için üç kat gerek diyorlar.


Haftasonunu Washington'da geçireceğim için bu yazıyı dün hazırladım. Yarın size resim yok, onun yerine kendimi ve cüzdanımı çok dağıtmayayım diye ümit edelim.

I am super excited about this polish so I want to add a few sentences in English. This is two coats of Zoya Charla from the Sparkle collection. The official description of the color is tropical blue, but the green flash is very strong so that it generally looks turquoise, especially indoors. It is really smooth, sparkly, and sophisticated; my pictures don’t even do Charla justice. You definitely need this beauty, period.

Bonus picture of Julianne Moore and Michael Phelps as merpeople:

Photo Credit: Million Dream Photos

28 Mayıs 2010 Cuma

Chery Culture'da İndirim

Cherry Culture’da Memorial Day indirimi var. 28-31 Mayıs’ta MD20 koduyla tüm siparişlerinizde %20 indirimden faydalanabilirsiniz. Oje olarak Sinful Colors, LA Colors, LA Girl, LASplash, NYX, Milani gibi seçenekler mevcut. Ben bir sürü topladım bile.

Zoya Alışverişim

Bugün size Zoya'dan yeni aldığım ojeleri göstermek istiyorum ama sakin olun, olur mu? Öncelikle şişede çok heyecan verici durmayan mat (daha doğrusu süet) ojelere bakalım. Soldan sağa Loredana, Dovima, Veruschka:


İlk ikisi şişede aynı gibi duruyor ama ilk oje gri, diğeri siyah. Daha yeni adsız bir okuyucum açık gri mat oje önerisi istemişti, bu sipariş denk gelmiş oldu. Matlardan sonra içim açılsın diye tam bahara uygun çok tatlı üç oje aldım, bunlar Cassi, Malia, Zara:


Eflatun olanların rengi birbirine çok yakın ama Malia krem bir oje, Zara'nın içinde ise altın renkli pırıltılar var. Şu resimde aralarındaki fark daha belirgin:


Tabi ki Zoya'dan alışveriş yapıp da yeni çıkan simli koleksiyonundan almayacağımı düşünmediniz umarım. İşte Sparkle koleksiyonunun yarısı olan Charla, Ivanka, Mimi:


Bir de şöyle görün:


Şu anda tırnaklarımda Charla var; bu güzelliği görmek için yarını beklemeniz gerek. Biraz heyecan yaratayım.

27 Mayıs 2010 Perşembe

NOTD: Claire's Funky/Fabulous

Sex & the City'nin ikinci filmi bugün vizyona giriyor. İlk filmde konuyu çok güzel toparladıkları için bunda sanki batıracaklar gibi bir his var içimde, ama tabi ki daha on tane film çekseler onunu da izlerim. Yalnız filme beraber gideceğim arkadaşlara terör estiriyorum şimdi; herkes süslenecek, en yüksek topuklularını giyecek falan diye, bir daha benimle gelen olur mu bilemiyorum. Tabi ki filme çok uygun bir manikür de yaptım. Seçtiğim ojenin film için mükemmel olmasının nedeni adı: Funky/Fabulous. Claire's marka renk değiştirenlerden. Neon ojenin sıcak hali şöyle:


Neon ojeler mat kurudukları için üstte yine bir kat parlatıcı var. Ayrıca tekrar belirteyim, neonlar fazlasıyla parlak olduğu için kameralar renkleri tam anlamıyla yansıtamıyor.


Soğuk hali ise şöyle duruyor:


Bu oje sadece çingene pembesinden koyu pembeye dönüştüğü için bence diğer Mood ojelerin yanında sönük kalıyor, ama yine de eğlenceli.


Genelde şöyle gözüküyor:


Uçlar koyu bir tonda olduğu için renkli Fransız manikürü gibi duruyor.


Dizi ve filmin fanatikleri çoktan anlamışlardır, ama neden bu ojeyi seçtiğime gelince: Dizide sürekli bir "Fabulous" lafı dolaşırdı; herkes her şeye sürekli "Enfes" derdi. Şu videoda dizideki tüm "Fabulous"ları toplamışlar ama bir süre sonra bayıyor:


"Funky" kelimesini ise anlatmasam daha iyi, Samantha ile ilgili desem anlarsınız zaten. Hatırlamayanlar için şurada ilgili video var:

26 Mayıs 2010 Çarşamba

NOTD: American Apparel L'Espirit + Konad

Bugün şu tüm tırnağı kaplayan konadlarla olan savaşım devam etti. Yine sığdıramadığım için tırnaklarımı kısaltmak zorunda kaldım, ama seçtiğim desen sadece boydan değil yanlardan da küçük geldiği için aynı parmağa iki kere baskı yaptım falan. Sonuçtan da çok memnun kalmadım zaten.


Baskıyı China Glaze'in Grape Pop adlı mor ojesi ile yaptım.


Neyse, bir dahakine küçük desenleri deneyeyim, bakalım onlarda ne kadar başarılı olacağım.

25 Mayıs 2010 Salı

NOTD: American Apparel L'Espirit

Aslında bugün Lost'a adamak üzere bir manikür planlamıştım, çok eğlenceli olacaktı, ama hala yaptıkları finale o kadar kızgınım ki vazgeçtim. Belki sinirim geçince denerim, hatırlatın. Onun yerine bugün tırnaklarıma yeni American Apparel ojelerimden L'Espirit'i sürdüm:


Formülü baya koyuymuş, iki kat sürdüm ama baya uğraştırdı.


Leylak rengini sevmeme rağmen ben hala kendime yakıştıramıyorum. O zaman niye alıyorsun kardeşim diye sorarsanız da "Because I am supposed to" deyip Lost gibi kıvırırım.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

American Apparel Alışverişim

2010 yaz koleksiyonlarını tanıtırken American Apparel'in yaz için oje koleksiyonuna kattığı ojeleri göstermiş ve bunların "Beni al" diye bağırdığını söylemiştim. Evet, dayanamadım ve aldım. Yaz için beş tane eklemişlerdi, benim aldıklarım Butter, L'Esprit, California Trooper, Malibu Green:


L'Espirit Essie Lilacism'e çok benziyor, tek fark biraz daha mavi olması:


Butter, China Glaze Lemon Fizz'den daha soluk bir sarı:


Malibu Green ise şu meşhur renk değiştiren Claire's ojelerden Confident & Peaceful olanının soğuk halinin neredeyse aynısı:


Bunların yanında bir de ne zamandır gözümün olduğu Factory Grey adlı gri ojeyi aldım. Tek başına resmini çekmeye gönlüm razı olmadı, ilk AA ojem olan Mount Royal ile beraber görüntüledim.


Bu sefer internetten aldım, hatta alırken Türkiye'ye de sipariş var mı diye kontrol ettim. Varmış, beğendiyseniz siz de bunlara sahip olabilirsiniz. Yalnız daha yeni "Amerika'nın en güzel poposu" diye yarışma yaptılar, siteyi açarken dikkatli olun yani.

23 Mayıs 2010 Pazar

NOTD: Orly Luxe

Kızlar, müjde! Essie'den sonra Orly de artık Türkiye'de. Web sitesine şurdan bakabilirsiniz, ama sanırım çok yeni oldukları için daha online satışı çalışmıyor, fiyatları öğrenemedim. Biliyorum, şimdi aranızda gaza gelip onlarca Orly sipariş edecekler vardır (Ece, senden bahsediyorum!), o yüzden bugün bir tanesini daha tanıtmak istedim. 2010 bahar koleksiyonu Foil FX'ten Luxe:


Bildiğiniz gibi bu koleksiyon üç tane folyo bitirişli ojeden oluşuyor; daha önce de Rage adlı bakır rengini tanıtmıştım. Yine formül çok güzel, tırnaklarımın altına bulanmış gibi durması için tek bir kat yetti. Bu arada artık altına bulanmak deyince aklıma Spartacus'ün şu meşhur sahnesi geliyor, bilenler bilmeyenlere anlatsın.


Altın rengini ben esmerlere daha çok yakıştırıyorum aslında ama bu oje bende de fena durmadı, siz ne dersiniz? Hatta ben bunu Rage'den daha çok sevdim.

22 Mayıs 2010 Cumartesi

I Even Painted My Toe Nails for You

Please scroll down for English.

Bu seneki Eurovision favorim Almanya. Nasıl tatlı bir şarkıdır, nasıl tatlı bir kızdır o? Yalnız şarkının “Senin için ayak tırnaklarımı bile boyadım be” kısmına kopuyorum, hangimiz yapmadık ki?


This year my favorite Eurovision song comes from Germany. The song is too cute to be true, so is the singer. She sings “I even painted my toe nails for you” which cracks me up. Admit it; we all did it at some point, right?


And this song is from Turkey. I didn’t like it when I first heard, but it grew on me. Good luck guys!

NOTD: Sally Hansen Green with Envy + Fimo

How do you like them apples?


En çok beğendiğim fimo sanırım bu elmalı olanlar, çekirdeklerin şirinliğine bir bakar mısınız? Henüz görmeyenler varsa, limon ve portakal dilimlerini de denemiştim.


Bu fimolarla ilgili çok soru alıyorum, en çok merak edilen konu ne kadar süreyle tırnakta kalabildikleri. Eğer fimoları yapıştırdıktan sonra üstlerine bir kat daha şeffaf oje sürerseniz fazlasıyla kalıcı oluyorlar. Yine de özellikle giyinirken dikkatli olun ve sakın saçınızla oynayıp kendi canınızı yakmayın.

21 Mayıs 2010 Cuma

NOTD: Sally Hansen Green with Envy

Bugün Shrek adlı çizgi filmin dördüncüsü vizyona giriyor. İlki güzel, ikincisi idare eder, üçüncüsü ise basbaya kötüydü. Buna gitmeyi bile düşünmüyorum, ama bu tabi ki tırnaklarımı ona uyduramayacağım anlamına gelmiyor. İşte Sally Hansen'in Xtreme Wear serisinden Green with Envy:


İki kat sürdüm her zamanki gibi. Bu renk Shrek yeşiline benziyor ama aynısı değil. Tam o renk isterseniz zaten OPI öyle bir oje yaptı, hatta adı da Who the Shrek are You?. Ben Sally Hansen'i daha çok sevdim ama, daha yumuşak duruyor. Elma gibi.


Sally Hansen'in değişik serilerinin sadece şişeleri değil fırçaları da farklı oluyor. Mesela Instra-Dri fırçalarını beğenmediğimi söylemiştim, ama Xtreme Wear serisindekiler baya rahatmış. Yine yassı ama bu sefer daha küçük, o yüzden bir kaç hareketle düzgünce sürülebiliyor.


Çizgi film deyince, ben büyük bir heyecanla Toy Story 3'ü bekliyorum. To infinity and beyond!

20 Mayıs 2010 Perşembe

NOTD: China Glaze Grape Pop + Funky Fingers Hyper

Mor ile bakır renginin birbirine bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim. Dünkü mor ojemin üstüne Funky Fingers'tan Hyper adlı simli ojeyi sürdüm, bakın ne oldu:


Çok değişik gözükmüyor mu?


Simler ışığa göre yeşile de dönüyor, şu fotoğrafta belirgin mesela:


Bu kombinasyonu çok sevdim, o yüzden bir sürü fotoğraf çektim:


Şimdiye kadar kullandığım Funky Fingers marka ojelerden çok memnun kaldım, tek sorunum şişenin şeklinden dolayı poz verirken parmaklarımı bir türlü hizaya sokamamam.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

NOTD: China Glaze Grape Pop

Bugün RBL'in 2009 sonbahar koleksiyonundaki son oje olan Mismas'ın kopyasına geçiyorum. Bu krem, koyu mor oje piyasaya çıktığında ona benzer başka bir renk yoktu ama China Glaze'in ilkbahar koleksiyonu olan Up&Away'in çıkması ile yakın bir kopyası çok daha ucuza bulundu: Grape Pop.


Oje o kadar pigmentli ki tek kat yetti, formülü de harika. Yalnız kameram yine moru maviye çevirdiği için photoshopla düzeltmek zorunda kaldım.


Bu renk ayrıca OPI'ın Shrek koleksiyonundaki Funky Dunkey adlı mor ojenin de neredeyse aynısı. Birine sahipseniz diğerine hiç gerek yok yani.

18 Mayıs 2010 Salı

Franken: Kendin Pişir, Kendin Ye

Farklı ojeleri karıştırıp, sim ya da pigment katarak yeni ojeler üretmeye "Franken" deniliyor ve tahmin edebileceğiniz gibi bu ad Frankenstein'dan geliyor. Franken oje yapmak için gerekenler boş bir şişe ve toplar:


Eğer boş şişeniz yoksa kullanmadığınız bir ojenin içindekileri döküp, asetonla temizleyip onu kullanabilirsiniz. Yalnız önce asetonun tamamen uçtuğundan emin olun ki yeni yapacağınız oje mahvolmasın. Karıştırmak için kullanacağınız topların da mutlaka paslanmaz çelikten olması lazım, aksi takdirde üstlerindeki tabakalar eriyip ojeyi batırabiliyor. Top bulamazsanız fazla sorun etmeyin; ojeleri karıştırmak için iyice sallayın, kolunuza kuvvet.

En kolay yol, farklı ojeleri karıştırıp yeni renkler ya da bitirişler elde etmek. Onun dışında kırtasiyelerden aldığınız simleri katabilir ya da kullanmadığınız toz farları pigment olarak kullanabilirsiniz. Bunlar deneme-yanılma yöntemiyle işliyor, mesela siyah simler diğerlerinden daha ağır olduğu için ojenin tabanına çöküyormuş ve bir türlü düzgün sürülmüyormuş. Eminim ojeyle karıştırmak için uygun olmayan farlar da vardır.

Ben şimdilik işin o kadar detayına girmedim ve sadece oje karıştırma işiyle uğraştım. Mesela dün gösterdiğim ojeyi şunları karıştırıp yaptım:
Orly Enchanted Forest + Orly Mint Mojito + Pure Ice Kiss Me Here = Soylent Green is People


Bir başka RBL ojesi olan 360'i kopyalamak için sadece iki ojeye ihtiyacım oldu.
China Glaze Shower Together + China Glaze Recycle = Unclean, a Libertine


Bu da ilk denediğim Franken, o zaman boş şişem olmadığı için eski Sally Hansen'lerden birinin içine koymuştum:
Sinful Colors Fusion Neon + Flormar 375 = Sweet Dreams are Made of This


Franken yaparken sanırım işin en zevkli kısmı da bu yeni ojelere isim vermek. Size de iyi eğlenceler.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

NOTD: Franken Soylent Green is People

Dün RBL'un 2009 sonbahar koleksiyonundaki parçalardan birini iki farklı ojeyle nasıl kopyaladığımı anlatmıştım. Serideki diğer iki oje krem olduğu için onların kopyaları daha rahat bulunur diye tahmin etmiştim, ama ne kadar ararsam arayım Orbis Non Sufficit adlı kirli asker yeşili olana yakın bir oje bulamadım. O zaman ben de kendim yaparım dedim ve hatta adını da filmden esinlenip Soylent Green is People koydum:


Kesinlikle bir ojeden beklenmeyecek bir renk, değil mi? Orbis Non Sufficit'in birebir kopyası mı çok emin değilim ama çok sevdim bu rengi, koleksiyonumdaki her renkten çok daha farklı.


Yarın da evde nasıl değişik ojeler üretebiliriz konusuna girip bugünkü ojenin tarifini vereceğim. Bu arada Soylent Green'i yeniden çekiyorlarmış. En büyük numarası sonundaki sır olan ve bunu herkesin bildiği bir film için nasıl bir yenilik getirecekler merak ediyorum.

16 Mayıs 2010 Pazar

NOTD: Sally Hansen Grape Going! + Pure Ice Heart Breaker

Pahalı markalardan olan Rescue Beauty Lounge, 2009'un sonbaharında üç ünlü oje blogcusu ile işbirliğine girdi ve aşağıdaki küçük koleksiyonu çıkardı.


Üç oje ve matlaştırıcı üst kattan oluşan bu sete sahip olabilmek için tam 72 dolar bayılmak gerekiyordu. Ben tabi o paraya kaç tane China Glaze alırım diye düşünüp yanından bile geçmedim ve bunlar için alternatifler bulmaya çalıştım. İşte bulduklarım:


Işıltılı açık mor ojeyi kopyalamak için iki ojeyi üstüste sürüyorum, ki yabancılar buna "Layering" diyor. Yeşil olanı evde kendim yaptım, koyu mor olanın aynısı ise daha sonra China Glaze'in Up&Away koleksiyonunda bulundu. Matlaştırıcı olarak da emektar Essie MAY var.

Koleksiyonun en popüler ojesi olan Scrangie için piyasadaki en yakın oje, dün gösterdiğim Sally Hansen Grape Going! idi. Ama bu ojenin içinde yeşil pırıltılar olmadığı için tam anlamıyla kopyası sayılmazdı. Bu morun üstüne bir kat Pure Ice Heart Breaker sürerek istediğim görüntüyü elde edebiliyorum:


Yeşil pırıltıları şu resimde daha net görebilirsiniz:


Yarın asker yeşili olan ojenin kopyasına geçiyorum.